Parker: meil oli perfektne plaan

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Parker.
Tony Parker. Foto: SCANPIX

Eile Sloveenias lõppenud korvpalli EMil uueks Euroopa meistriks kroonitud Prantsusmaa koondise liider Tony Parker oli prantslaste esimese meistritiitliga väga rahul.

«Selle tiitli tagaajamine on olnud uskumatu teekond. Ma ei muudaks selle juurde mitte midagi,» rääkis turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Parker pärast võitu.

Klubikorvpalli San Antonio Spursi ridades palliv Parker jõudis 2000. aastal U18 koondisega meistritiitlini ja andis lubaduse kunagi sama teha ka meestekoondisega. Kolmteist aastat hiljem sai hetkel 31-aastane Parker sellega hakkama. «Käisin enne eilset mängu kõikide hotellitubades ja ütlesin, et me ei kaota seda mängu mitte mingil juhul. Meil oli perfektne plaan olemas: treener ütles, et mind valvatakse mitme mehega ja pean oma meeskonnakaaslasi usaldama ning mitte muretsema, kui ma ise väga palju skoori ei tee,» lisas kullamängus 12 punkti visanud Parker.

Leedu koondise peatreener Jonas Kazlauskas tunnistas, et Parkerit suudeti eile ohjata, aga teisi mehi mitte. «Me ei teinud Tony Parkeri kaitsmisel halba tööd, aga unustasime kõik teised ära,» rääkis Kazlauskas.

Prantsusmaa alistas finaalis Leedu 80:66, pronksimängus oli kaks aastat tagasi Euroopa meistriks kroonitud Hispaania 92:66 parem Horvaatiast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles