Olümpialane tegutseb EMil jääparandajana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rand ja Irina Štork
Taavi Rand ja Irina Štork Foto: Liis Treimann

Jäätantsijad Caitlin Mallory ja Kristjan Rand võitlesid mullu sügisel Eestile välja koha Vancouveri olümpiamängudel, ent kuna ameeriklanna otsustas Eesti kodakondsuse taotlemisest siiski loobuda, jääb neil olümpiale sõitmata.



Nimelt tohivad Rahvusvahelise Uisuliidu egiidi all peetavatel võistlustel paarilised olla erineva kodakondsusega, kuid olümpial peab mõlemal sportlasel olema esindatava riigi pass.



Seetõttu sõidab Kanadasse hoopis Ranna noorem vend Taavi Rand koos partneri Irina Štorkiga. Vahepeal lahku läinud paar tuli eelmisel aastal uuesti kokku ning kui selgus, et neile antakse olümpiapääse, tegid kolmest kavast kaks ümber, et need vastaks täiskasvanute tasemele.



Võhikutel on aga seesuguse stsenaariumi tõttu tekkinud küsimus, kas ei peaks siis ka Tallinnas toimuval EMil Eestit esindama hoopis olümpiale sõitev paar, kel siiani kogemusi täiskasvanute klassis pole?



«Asi on selles, et neil polnud piisavalt aega uusi kavu treenida, meie oleme selle kallal juba kuid tööd teinud,» selgitas Kristjan Rand. «Mina olen natuke rohkem valmistunud kui Taavi, las tema keskendub rahus olümpiale.»



Sama meelt oli Mallory. «Kahju, et Eestil on EMil ainult üks koht. Olen õnnelik, et meil on võimalik siin võistelda, kuna oleme selle nimel kuid vaeva näinud,» arutles ta. «Võistlesime ka eelmisel aastal täiskasvanute seas, tunnen, et oleme oma koha välja teeninud. Samas saan aru, et Taavi vajab kogemusi, loodan, et olümpia on neile heaks alguspunktiks täiskasvanute klassis.» 



Detsembris peetud Eesti meistrivõistlustel kogusid Štork ja Rand 112,37 punkti. EMil tulevad Štork ja Rand jääle avashow’l, lisaks tegutseb Rand suurhallis vabatahtlikuna, aidates jääd korrastada. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles