Pljuštšenko lõi trumbi lauale, Joubert vastas samaga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Romanenkov Tallinnas lühikava esitamas.
Viktor Romanenkov Tallinnas lühikava esitamas. Foto: Liis Treimann

Tänavu suurde sporti naasnud venelane Jevgeni Pljuštšenko sai Tallinnas peetava iluuisutamise EMi meeste üksiksõidu lühikavas hiilgavad 91,30 punkti ning asus võistlust juhtima.

Ainsana suutis talle vääriliselt vastata prantslasest tiitlikaitsja Brian Joubert, keda hinnati 88,55 punkti vääriliselt. 

Väikese pronksmedali saab prantslane Yannick Ponsero, kes teenis 82,40 punkti.

Pjuštšenko päralt on ka maailma suurim punktisumma, tänavu Venemaa meistrivõistlustel kogus ta 100,09 punkti, ent kahe võistluse kohtunike hindamispõhimõtteid ei saa võrrelda.

«Hommikusel treeningul ei tahtnud miski õnnestuda – kukkusin hüpetel mitu korda. Soojendusel tuli aga kõik hästi välja ning see andis võistlussõidu ajaks kindlust,» rääkis Pljuštšenko.  

Eesti meesüksiksõitja Viktor Romanenkov teenis lühikavas 47,60 punkti ning sai 29. koha, mis tähendab, et ta jääb homsest vabakavast kõrvale, kuna edasi pääsesid 20 paremat.

«Halvasti läks!» oli kõigest 16-aastase Romanenkovi esimene reaktsioon. «Juba enne võistlust otsustasime, et asendan esimese kolme ja poole kordse hüppe kahe ja poolesega.» Paraku polnud just selle hüppe maandumine kõige puhtam. Kõige paremini ei õnnestunud ka järgnenud kaskaad.

Pisut rahunenuna oli Romanenkov enda vastu siiski leebem. «Arvestades, et osalesin täiskasvanute EMil esimest korda, võib isegi rahule jääda,» tõdes ta.

Seis pärast lühikava:

1. Jevgeni Pljuštšenko (Venemaa) 91,30 punkti

2. Brian Joubert (Prantsusmaa) 88,55

3. Yannick Ponsero (Prantsusmaa) 82,40

4. Michal Berzina (Tšehhi) 79,60

5. Stephane Lambiel (Šveits) 77,75

6. Alban Preaubert (Prantsusmaa) 76,37

...

29. Viktor Romanenkov (Eesti) 47,60 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles