Grönholm otsib Subaruga tunnetust

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm Foto: SCANPIX

Kahekordne autoralli maailmameister Marcus Grönholm võistleb täna Norras ühepäevasel rallil, et järgmise 12. veeburaril algavaks Rootsi MM-ralliks käsi soojaks saada, kirjutab portaal autosport.com.

 

Lisaks Grönholmile on Norra rallimehe Petter Solbergi kodukoha Spydebergi lähistel sõidetaval rallil stardis Petter Solberg, rootslane Patrik Sandell ja norrakas Andreas Mikkelsen.

Ehkki MM-sarja avavõistlusel sõidab Grönholm Ford Focus RS WRC08 roolis, stardib ta Norras hoopis Subaru Impreza WRX-iga. «Olnuks ideaalne siin Focusega sõita, aga see oli võimatu,» möönis Grönholm.

Stardi eel oli soomlane pisut murelik. «Kuna tegu pole päris N-rühma autoga, pean ma siduri kasutamist meeles pidama - mis ei ole alati lihtne,» tunnistas Grönholm.

Ralli koosneb vaid kolmest kiiruskatsest, mis kolm korda läbi sõidetakse, stardis on vähem kui 20 autot. «150 kilomeetrit sõitu on just see, mida mul enne Rootsi rallit vaja on,» oli Grönholm rahulolev. «Ma ei ole mõnda aega sellistes oludes ralliautoga sõitnud.»

Tuleval nädalal on Grönholmil kavas testisõidud Ford Focus WRC08-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles