Kanepi Argentina eel: loomulikult lähen võitma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Ani (vasakul) ja Kaia Kanepi.
Maret Ani (vasakul) ja Kaia Kanepi. Foto: Raigo Pajula

Kaia Kanepi istus Olümpia hotellis pressikonverentsil, naeratas ja mitte miski ei reetnud, et alles äsja oli ta kaotanud suursponsorid.



Segaduse asemel on kogu tema tähelepanu suunatud sel nädalavahetusel Tallinnas peetavatele Föderatsiooni karikavõistluste maailmaliiga II grupi mängudele.



«Loomulikult lähen ma võitma! Iga tippmängija peaks häälestama end võidule,» sõnas ta enesekindlalt. Avapäeval on kavas üksikmängud ning Eesti värvides tulevad väljakule Kanepi ja Maret Ani. Mõlemad avaldasid, et on heas vormis ja kohtumisteks valmis.



Eestlased soosikud


Seda enam, et on hea võimalus jõuda aprillikuistele maailmaliiga üleminekumängudele, sest Argentina pole tulnud Tallinna põhikoosseisus.


Naiskonna esinumber on Maria Irigoyen, kes asub WTA edetabelis alles 232. kohal.



«See, et Argentina pole tulnud oma tugevaimas koosseisus, peaks meie jaoks ainult positiivne olema. Peame oma võimalused ära kasutama,» sõnas koondise kapten Rene Busch ja lisas: «Iga vastast peab austama, peame ühe mängu korraga võtma. Oleme lahinguteks valmis!»



Ani hinnangul on nõrgemate mängijate vastu minekul nii plusse kui miinuseid.


«Võib-olla oleks lihtsam isegi tugevamate vastastega mängida. Paberi peal oleme meie soosikud. Aga tagantjärele vaadates tundub praegune variant ka päris hea.



Meile peaks see ju ainult kasuks tulema,» selgitas Ani, kes enda sõnul ei suuda laupäevast kohtumist ära oodata. «Hetkel on kõik hästi, loodan, et aprillis saame juba tugevamate vastastega kohtuda. Lootused on suured ja see annab ainult indu juurde.»



Juhul kui eestlannad võidavad, pääsevad nad maailma kaheksa parema tennisenaiskonna hulka.



Maailma 232.


Argentina koosseis Tallinnas on järgmine: Maria Irigoyen (maailma 232.), Mailen Auroux (336.), Aranza Salut (360.) ja Paula Ormaechea (432.). Kaks viimast on veel noormängijad, 18- ja 17-aastane.



Eesti koondisesse kuuluvad ka Margit Rüütel ja Anett Schutting. Matš Argentinaga toimub Tondi tennisekeskuses 6.–7. veebruaril. Avapäeval on kavas üksikmängud ning Eesti värvides tulevad väljakule Kaia Kanepi ja Maret Ani.



Teisel võistluspäeval on üksikmängudes vastamisi koondiste esinumbrid ja riikide teised reketid. Kui siis on üldseis viigiline, selgitatakse matši võitja paarismänguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles