Maret Ani loodab tänu psühholoogile karjääris uut tõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Ani
Maret Ani Foto: Mihkel Maripuu

Kui Eesti esireketi Kaia Kanepi tulevik on ebaselge eeskätt seetõttu, et ta jäi korraga ilma nii treenerist, mänedžerist kui ka suursponsoritest, siis väga palju roosilisem pole ka Maret Ani seis – jaanuari viimasel päeval 28. sünnipäeva tähistanud tennisist teab vaid, kus ta sel nädalal mängib, edasine on aga lahtine.


«Edetabelikoht on nii nõme, et ei pääse kõikidele turniiridele mängima,» selgitas maailma edetabelis 177. positsioonile langenud Ani. «Tahtsin minna Mehhikosse Monterrey turniiri ja seejärel USAsse Indian Wellsi kvalifikatsiooni mängima, aga praegu veel ei tea, kas pääsen sinna.»



Sel nädalal teeb Ani kaasa Stockholmis peetaval 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITF-sarja turniiril. Monterrey turniir on märtsi esimesel nädalal ja Indian Wells nädal hiljem.


Föderatsiooni karikasarja Maailmaliiga II grupi matšis Argentina üle avamängus kindla 6:1, 6:2 võidu saavutanud Ani avaldas pärast mängu, et on viimasel ajal saanud suurt abi psühholoogilt. «Mind aitab üks itaallanna. Esimest korda tegin temaga koostööd paar aastat tagasi, vahepeal tuli väike paus ja uuesti alustasime eelmisel kevadel,» rääkis Ani. «Hooajaeelsel ettevalmistusperioodil otsustasime tõsisemalt vaimse poole parandamisega tegeleda.»



«Igal inimesel oleks psühholoogi vaja, kõigil on ju omad probleemid ja rääkimine kahju ei tee,» lisas ta. «Minul küll pole häbi tunnistada, et teen psühholoogiga koostööd.»



Rasketel hetkedel on Ani korduvalt emotsiooni ajel lubanud tõsiselt järele mõelda, kas üldse tahab oma karjääriga edasi minna, praeguseks on ta aga loobumismõtted enda sõnul peast heitnud. «Olen sellest, jah, üle saanud,» kinnitas Ani, kes enda sõnul pole oma parimat tennist veel näidanud. «Suvel ja sügisel oli pärast vigastust raske seis, mäng ei läinud üldse ja sellepärast mõtlesin, et lõpetaks ära, aga psühholoog aitas mul positiivselt mõelda. Praegu olen küll oma mänguga väga rahul.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles