Alaver: võimalus grupilt eest ära sõita on täiesti olemas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver
Mati Alaver Foto: Toomas Huik

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver sõitis Whistleris läbi meeste 50 km klassikamaratoni raskema viiekilomeetrise ringi ning tundis heameelt - rada on eestlastele sobiv.

Vancouveri olümpia 50 km klassikamaraton sõidetakse kümne viiekilomeetrise ringi peal, mis koosneb kahest erinevast ringist. Üks on raskem ring, teine kergem. Hiljuti sõitis koondise peatreener raskema ringi läbi.

Alaver on juba hooaja algusest rääkinud, et kahekordsel olümpiavõitjal Andrus Veerpalul on 50 km ühisstardist klassikasõidus võimalus medalite jagamisel kaasa rääkida vaid juhul, kui avaneb võimalus grupilt eest ära sõita. Kui asi jääb grupifiniši otsustada, siis eestlastel suurde mängu asja pole.

Nüüd sai Alaver kinnituse, et võimalus grupilt eest ära sõita, on täiesti olemas.

«See oli hea raske ring, ainuke probleem oli see, et tänase ilmaga läksid kurvid pehmeks. Üldiselt on rajad meile sobivad - tõusud on piisavalt rasked,» sõnas Alaver ja lisas: «Tänase ilmaga on võimalik eest ära sõita küll. Aga eilse lumesajuga polnuks midagi teha.»

Alaveri sõnul on Andrus Veerpalu ja Jaak Mae olümpia ettevalmistus planeeritult kulgenud. Mõlemad mehed on terved ja võistluseks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles