Haigusetont kimbutab Eesti laskesuusakoondist

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirli Hanni
Sirli Hanni Foto: Marianne Loorents / Õhtuleht

Laupäeval sprindivõistlusega alustav Eesti naiste laskesuusatamise koondist kimbutavad kerged haigused. Ainsana on kõigist hädadest prii Kardi Lehtla.

Juba varem imbus meediasse info Eveli Saue kaks päeva kestnud palavikust, reede päevasel treeningul selgus, et tõbi kimbutab ka Sirli Hannit ja noorukest Kristel Viigipuud.

Eelmisel õhtul pressikonverentsil ajakirjanikega vesteldes hoidsid aga kõik oma hädasid vaid enda teada. «Ega nad taha neist asjadest rääkida, mõnikord kuulen minagi haigusest pooljuhuslikult,» tõdes koondise peatreener Hillar Zahkna.

Hannit kimbutab nohu ja kurguvalu, külmetuse sümptomite üle kurtis ka Viigipuu, kes pärast treeningut loobus isegi lõdvestavast suusasõidust, riietus kiiresti ning püüdis Whistleri laskesuusastaadionil kallanud lausvihma eest peitu pääseda. Zahkna pakutud võimalusest võistlemisest loobuda ei soovinud ta midagi kuulda.

Eelmisel õhtul rohkelt naeratanud Sauegi oli võistluseelsel viimasel treeningul hoopis tõsisema ja närvilisema olekuga. Treeneri küsimuse peale, kuidas ta end tunneb, nentis ta vaid, et seisundi ja enesetunde kiire paranemine pole võimalik. «Meil pole just parimad päevad,» lausus Zahkna seepeale. «Ainsana pole ühtegi probleemi Lehtlal.»

Esimene eestlasena läheb Eesti aja järgi kell 23 algava võistluse starti Viigipuu, kes pääseb rajale teisena. Lehtla kannab stardinumbrit 48, Saue 68 ning Hanni 88.

Kokku on stardis 89 naist. MK-sarja üldliider rootslanna Helena Jonsson stardib 50-na, tema kaasmaalane Anna Carin Olofsson-Zidek numbriga 43. Tugev Saksamaa paneb välja neliku: Simone Hauswald (nr 11), Magdalena Neuner (31), Kati Wilhelm (38) ja Andrea Henkel (56). Venemaa tippudest on stardis Svetlana Sleptsova (15), Olga Medvetseva (49) ning Olga Zaitseva (25).    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles