Õed Umbid tõusid maailma edetabelis 10. kohale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õed Marjaliisa (vasakul) ja Elise Umb.
Õed Marjaliisa (vasakul) ja Elise Umb. Foto: Malle Kosk

Eile avaldatud rahvusvahelise purjetamisliidu ISAF maailma edetabelis hoiavad naiste 470 klassis purjetavad õed Marjaliisa ja Elise Umb oma purjetamiskarjääri seni parimat, 10. positsiooni.  Finn klassis purjetav Deniss Karpak on aga kerkinud 20. kohale.

Kaks kuud tagasi koostatud eelmises edetabelis asetsesid Purjespordiselts Maru lipu all purjetavad õed Umbid 12. kohal,  nüüd on nad aga oma positsiooni tervelt kahe koha võrra parandanud, kerkides oma kümnenda asetusega Eesti naiste 470 klassi läbi aegade parimale kohale maailma ränkingus. Tabeli liidriteks on tõusnud prantslannad Ingrid Petitjean ja Nadege Douroux.

2009. aastal esimest hooaega Finn klassis purjetanud ning rahvusvahelistel tiitlivõistlustel häid tulemusi näidanud Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) on tihedas konkurentsis tõusnud 22. kohalt kahekümnendale, mis on talle samuti selles klassis siiani kõrgeim edetabelikoht.

Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) on aga kerkinud tervelt 28 kohta ning asetseb 41. positsioonil. Teistest Eesti sportlastest on Harles Liiv (ESS Kalev Jahtklubi) 66. ja Heiko Eesalu (ROPK) 93. Finnil hoiab esikohta läinudaastane Euroopa meister ning maailmameistrivõistluste pronksimees horvaat Ivan Kljakovic Gaspic.

Laser klassis on oma positsiooni veidi parandanud nii Argo Vooremaa (ROPK) kui Karl Martin Rammo (ROPK), paiknedes vastavalt maailma ränkingus 74. ja 88. kohal. Mõlema jaoks on see ühtlasi ka seni parim edetabelikoht. Liider on Pekingi Olümpiavõitja, britt Paul Goodison.

Kahemehepaadil 49er purjetavad Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (ESS Kalev Jahtklubi) on samuti tabelis kerkinud, olles hetkeseisuga 66. kohal. Tegemist pole siiski paatkonna siiani parima tulemusega, milleks on mõne aja tagune 64. asetus. 49er klassis paiknevad edetabeli tipus prantslased Emmanuel Dyen ja Stephane Christidis.

Purjelauaklassis RS:X võistlev Johannes Ahun (Hawaii Express Purjelauakool) on maailma ränkingus langenud 6 koha võrra ning on 102. positsioonil. Ahuni läbi aegade kõrgeim edetabelikoht on 95. Esikohta hoiab prantslane Julien Bontemps.

ISAF maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase kahe aasta võistlustulemuste põhjal. Punkte on võimalik saada ISAF Grade’i omavatel regattidel võisteldes. Järgmine edetabelijärjestus avaldatakse 31. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles