Sinipead tõid Venno klubile halba õnne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik Jago
Eerik Jago Foto: Innsbrucki Hypo Tirol

Võrkpalli Meistrite liiga ajaloolises mängus, kus esmakordselt vastamisi kaks eestlast, alistas Eerik Jago klubi Innsbrucki Hypo Tirol Oliver Venno leivaisa Bledi ACH 3:1.



Alagrupiturniiril otsustasid ACH mängijad, et play-off’i esimesest ringist edasi jõudmise korral värvib kogu meeskond pea siniseks. Pärast itaallaste Macerata Lube alistamist tehti asi juuksurisalongis teoks.



Vaid ühel mehel, Kuubast pärit kiilaspäisel ja mustanahalisel nurgaründajal Ramon Gatol oli põhjust sellest kõrvale viilida.



Kas asi oli värvitud juustes või nooremapoolse koosseisuga ACH mängijate nõrkades närvides, igatahes esitas Sloveenia parim meeskond selle hooaja nõrgima partii Meistrite liigas.



«Poistel oli närv sees. Kaks võimalust – nad kas mõtlesid üle või alahindasid vastast,» arvustas enne kohtumist ACH võidus kindel olnud Venno. «Mängisime tujutult ja läksime iga pisiasja pärast närvi.»



Kogenuma koosseisuga Hypo Tirol tundis end esimeses veerandfinaalkohtumises kodusaalis täismaja 2000 pealtvaataja ees kui kala vees. Õigupoolest ei pidanud Austria parim klubi edu saavutamiseks nahast välja pugema.



«Tegime tavalise mängu. Pigem oli vastaste tegutsemises näha närvilisust. Korduskohtumises on kõik meie kätes,» märkis Jago.



Kui Jago alustas kohtumist põhikoosseisus ja vahetati paaril korral lühikeseks ajaks välja, siis Venno sekkus vahetusest avageimi keskel ja jäi sisse lõpuni.


Mõlemad Eesti koondislased esitasid korraliku partii. Hüppeliigesevalu trotsides 11 silma kogunud Jago lõi 17 tõstest maha kümme ja serveeris ühe ässa. Tema servi vastuvõtu protsent oli 38.



20 punktiga ACH resultatiivseimaks kerkinud Venno realiseeris 29 tõstest 17, lisas kaks blokki ja ühe ässa.



Eesti koondislastel oli põhjust ka teineteist nöökida. Venno: «Panin Jago korra blokiga kinni.» Jago: «Blokiga me Vennot pidurdada ei suutnud, kuid paar tema rünnakut sain kaitses kätte.»



Jago ei hoidnud endale ka arvamust ACH mängijate peade värvimise kohta. «Mulle peab kõvasti peale maksma, et niimoodi teeksin,» muigas ta.



Kuna nii palju inimesi pole Hypo Tiroli kodusaalis Universitätssporthalles sel hooajal viibinud, kerkis enne avavilet oht, et mäng võib ära jääda.



«Tuletõrjujad avastasid kontrollimise käigus puudujääke avariiväljapääsude osas, mistõttu tuli asju ümber tõsta. Liikus jutt, et kohtumist ei pruugigi toimuda. Heaoluühiskonnas on kõik võimalik,» rääkis Jago.



Kohtumist hästi alustanud Hypo Tirol võitis avageimi 25:20, oli teises tagaajaja osas 17:20 ja sai seisul 23:24 kolm punkti järjest. Kolmas geim kuulus täielikult külalistele 25:14, neljandale geimile (25:19) pani punkti Jago äss.



Statistikat uurides on Hypo Tiroli väljavaated Final Fouri jõuda head, sest ACH pole sel hooajal Meistrite liigas ühtegi kodumängu 3:0 või 3:1 võitnud.



«Võtmeküsimus on, kuidas meie närvid 4000 pealtvaataja ees vastu peavad,» rõhutas Venno.



Poolfinaalis läheb paari võitja suure tõenäosusega vastamisi Itaalia liiga liidri ja karikavõitja ning valitseva klubide maailmameistri Trentino BetClici­ga, kes sai avamängus jagu külla tulnud Rzeszowi Resoviast 3:0.



Kolmandas veerandfinaalis oli Moskva Dinamo kodusaalis parem Pireuse Olympiacosest 3:1. Otsepääsme teenis 10.–11. aprillil Lodžis peetavasse Final Fouri Belchatowi PGE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles