Medal ja kargud juba olemas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits (paremal)
Andri Aganits (paremal) Foto: Andreas Arndt

Martti Juhkami ja Andri Aganits vahetasid Tallinna Selveri särgi kevadel Saksamaa meistrivõistlustel pronksmedalid kaela saanud TV Bühli vormi vastu.

«Esialgu pole lõikust vaja, aga kui luu kokku ei hakka kasvama, siis tuleb operatsiooni käigus kruvi paigaldada,» selgitas paar nädalat tagasi parema jalalaba väikese luu murdnud Martti Juhkami. Kui sellest hooajast Saksamaa võrkpalliklubi TV Bühliga liitunud Juhkami peab mõnda aega tervist turgutama, siis meeskonnakaaslane Andri Aganits on uue koduklubi ­aidanud juba turniirivõiduni ning valmistub oktoobri keskel algavaks hooajaks.

25-aastane Juhkami ja septembri alguses 20-aastaseks saanud Aganits vahetasid Tallinna Selveri särgi kevadel Saksamaa meistrivõistlustel pronksmedalid kaela saanud TV Bühli vormi vastu. Juunioride koondisega augusti lõpus Türgis MMil käinud ning alles septembris Saksamaale kolinud Aganits on suutnud kiirelt võita peatreener Ruben Wolochini usalduse.

Kreekast esikoht

«Kreeka turniiril pidin mängima nii, et teen igas kohtumises kaasa üks-kaks geimi ja väga palju tõsteid ei anta. Läks teistmoodi – tegin kõik mängud algusest lõpuni kaasa ja sain korraliku koormuse,» kirjeldas Aganits.

Septembri lõpus Kreekas toimunud turniiril osalesid tugevates eurosarjades CEV ja Challenge Cupil mängivad meeskonnad ning Bühl koos Aganitsaga sõitis koju tagasi kuldmedalitega. Möödunud nädalavahetusel võõrustas eestlaste koduklubi omakorda turniiri, kus osalesid Meistrite liiga meeskonnad ning seekord pidi Bühl nelja meeskonna hulgas vastu võtma viimase koha.

«Tase oli muidugi kõrgem kui Kreekas. Eelmisel aastal Saksamaa liigas 2. koha saanud Friedrichshafenit võitsime 3:2, aga teistelt saime kindlad kaotused. Tegin jälle kõik mängud algusest lõpuni kaasa ja kokkuvõttes tuli mõlemal turniiril mäng ilusti välja. Vorm on hea ja võib rahule jääda,» muljetas Aganits.

Ühtlane tiim

Juba augusti alguses Saksamaale kolinud Juhkami jõudis enda sõnul samuti vormi tõusta, enne kui õnnetu juhus nurgaründaja karkudega käima sundis. «Enne vigastust läks vorm iga päevaga paremaks, aga eks traumad kipuvadki tulema siis, kui hakkad tippvormi jõudma,» rääkis Juhkami.

«Hüppasime treeningul võistkonnakaaslasega mõlemad üles ja kuna poolakas (Lukasz Szarek – toim) oli maandumisel võrgu alt läbi, kukkusin talle jala peale. Kui enamasti läheb sellisel puhul katki hüppeliiges, siis minul läks parema jalalaba kõige parempoolsem luu,» kirjeldas Juhkami ning lisas, et tervenedes tuleb hakata oma koha nimel tõsiselt võitlema.

Mõlemad eestlased kinnitavad kui ühest suust, et Bühli meeskond on väga ühtlane. «Liiga palju pole kokkumängu veel saanud harjutada, sest taanlasest sidemängija Alex Jacobsen liitus meiega Kreekas ning ka sakslane Björn Höhne saabus EMilt alles koduse turniiri ajaks,» rääkis Aganits.

«Võistkond on koostatud meestest, kes kõik on võimelised aastaga kõvasti arenema,» lisas Juhkami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles