Taktikaliselt halb jooks jättis Mägi poolfinaalis viimaseks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalias harjutav Maris Mägi sai Dohas teha kaks jooksu.
Austraalias harjutav Maris Mägi sai Dohas teha kaks jooksu. Foto: AFP/SCANPIX

Eile Dohas alanud kergejõustiku sise-MMil lõppes kahe stardis olnud Eesti sportlase MM-võistlus ühe päevaga. 



Esimese eestlasena Dohas võistlustulle asunud Maris Mägi alustas tiitlivõistlust hästi, kui pääses naiste 400 m jooksus 53,21ga aegade võrdluses edasi poolfinaali ehk 12 parema sekka.



Päeva teine jooks Mäel nii hästi ei õnnestunud, ajaga 53,30 jäi ta oma poolfinaalis viimaseks ja sai kokkuvõttes 12. koha.



Eelkõige läks Mägi alt taktikaga, kui jäi enne teise ringi algust grupis viimaseks. Sealt ei õnnestunudki eestlannal enam välja tulla ja kuna vahepeal võeti kurvis ka hoogu maha, kannatas jooksurütm.



«Kõige paremini poolfinaaliga rahule ei jäänud, aga midagi hullu ka polnud,» sõnas Mägi, kes tunnistas, et taktikaliselt tal poolfinaal kõige paremini ei õnnestunud.



Kui poolfinaali jõudmisega sai MMil üks eesmärk täidetud, siis tema enda nimele kuuluvat Eesti rekordit 52,98 ei õnnestunud siiski alistada.



«Lootsin joosta uue tippmargi, kuid väga kripeldama see ei jää,» tunnistas Mägi, kes pidi pärast poolfinaali minema ka dopingukontrolli. «Selle võistluse jooksul on see juba teine kord,» lisas ta.



Kui täna elab Mägi veel Dohas kaasa Ksenija Balta võistlusele, siis pärast MMi lõppu lendab ta Katarist otse tagasi Austraaliasse, kus ta on viimasel ajal treeninud.



«Aprillis tulen Eestisse tagasi, tahan sel aastal kooli ära lõpetada,» täpsustas Mägi.



Naiste kõrgushüppes võistlustules olnud Anna Iljuštšenko ületas kvalifikatsioonis 1.89 ning jäi sellega jagama 10. kohta. 1.81, 1.85 ja 1.89 esimesel katsel alistanud Iljuštšenko ajas kõrguse 1.92 kolmel korral maha. Just 1.92 oli tulemus, mis viis edasi lõppvõistlusele, kuhu pääses üheksa naist.



«Võistlus oli raske, kuna toimus päris vara, aga oli võimalik edasi pääseda,» arutles Iljuštšenko pärast etteastet. «Treeneri arvates jooksen liiga kiiresti peale, seetõttu hüpped olulisel kõrgusel ei õnnestunud. Kohaga olen rahul, aga tulemusega mitte, kuna soovisin igal juhul 1.92 ära hüpata.»



Eestlaste suurim lootus MMil Ksenija Balta asub kaugushüppe kvalifikatsioonis võistlustulle täna hommikul kell 9.



Ilma valitseva Euroopa sisemeistri Mikk Pahapillita toimuvas meeste seitsmevõistluses hoiab avapäeva järel 3549 punktiga liidrikohta ameeriklane Bryan Clay, kes edestab vaid punktiga venelast Aleksei Drozdovi. Kolmas on 3477 silmaga ukrainlane Oleksei Kasjanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles