Pele Messile: sinust ei saa legendi enne, kui lööd tuhat väravat nagu mina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia jalgpallilegend Pele.
Brasiilia jalgpallilegend Pele. Foto: SCANPIX

Brasiilia jalgpallilegend Pele vastas neile, kes Barcelona staarmängijat Lionel Messit läbi aegade parimaks jalgpallurit tembeldavad, et enne ei saa sellest juttugi olla, kui argentiinlane pole vähemalt tuhandet väravat löönud.

Aastaid on kestnud vaidlus, kas parim on Pele või argentiinlane Diego Maradona, ent eelmisel nädalal avaldas isegi Maradona, et ilmselt möödub Messi selles arvestuses neist mõlemast ja lõpetab selle vaidluse, vahendab Daily Mail.

Kolmel korral Brasiilia koondise ridades maailmameistriks tulnud Pele pole aga valmis veel trooni loovutama. «Argentiinlased püüavad alati mängijaid Pelega võrrelda,» arutles 69-aastane brasiillane. «Naljatlen alati oma Argentina sõpradega, et enne peavad nad omade seast parima valima. Seejärel tuleb neil lüüa tuhat väravat ning alles siis saame seda küsimust arutama hakata.»

Pele lõi oma karjääri jooksul 1363 mängus 1280 väravat.

Messi on praeguseks löönud 133 väravat, neist 42 sellel hooajal (nii klubi kui koondise eest).

Kõigest hoolimata tunnistas Pele, et imetleb Messit. Brasiillane meenutas, et kui kolm aastat tagasi valiti maailma parimat jalgpallurit, ütles ta Messile, et varsti on tema kord. «Tol aastal ta ei võitnud, aga ütlesin talle, et tema on järgmine,» meenutas Pele. «Läks natuke kauem, aga lõpuks ta ikkagi võitis. Ta on suurepärane jalgpallur.»

«Ta mängib Barcelona eest väga hästi, aga koondises pole suutnud oma annet veel näidata,» lisas Pele. «Äkki õnnestub see tal sel aastal ja Argentina tuleb maailmameistriks. Eks näis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles