Tartu Rock viigistas «koduväljakul» seeria

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Eichfuss oli eilse mängu Rocki must hobune.
Timo Eichfuss oli eilse mängu Rocki must hobune. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo korvpallimeeskonnal jäi taas koduväljaku needus murdmata – 70:76 kaotus tähendas seda, et veel kordagi pole tiitlikaitsja tänavusel hooajal kodus Rockist jagu saanud. Poolfinaalseeria on viigis 1:1.



Veel teise veerandaja keskel kippusid aga trumbid Kalev/Cramo kätte nihkuma – tartlaste kapten ning ka viimastes mängudes selgeks liidriks kerkinud Tanel Tein teenis esmalt kolmanda vea ja kohe seejärel ka tehnilise vea.



Pidada nelja veaga vastu kaks ja pool veerandaega, pole poolfinaali pinges sugugi lihtne…



Kuid Tein pidas. Enamgi veel, viis punkti kolmandal veerandajal ning pärast hingetõmbepausi veel üks kolmene ja läbimurre, mis kasvatasid Rocki edu 11-punktiliseks, olid selle mängu ühed murdehetked.



Kui siia lisada pingihämarusest prožektorivalgesse kerkinud ja lõpuks 13 punkti kogunud Timo Eichfussi osav korvialune tegutsemine, polnud eile kalevlaste alistamiseks rohkem tarviski.



Teini sõnul ei öelnud ta kohtunikule midagi halba. «Mul oli vilest teistsugune nägemus ning väljendasin seda emotsionaalselt. Teine kohtunik otsustas aga anda tehnilise,» meenutas ta teise veerandaja hetke ja kinnitas, et tunnetab poolfinaalis play-off-mängu hõngu.



Kohtumine algas korvidevaeselt, ent tartlased suutsid hoida kerget initsiatiivi. Teini hinnangul näitas see, et mõlemal meeskonnal oli rünnakuga tõsiseid probleeme, ent pingest tuli üle saada.



«Vaatasin, et meestel on nii tõsised näod, nagu oleksime matustel. Sellest tuleb üle saada ja endasse uskuda,» mõtiskles pika karjääri jooksul rohkelt olulisi mänge pidanud mees.



Kaks päeva varem Tartus peetud kohtumises olid paljud tartlased enda tasemest nigelamad. Pärast seda mängu oli Rocki treeningutel juttu, et kaitselauast tuleb pallid kätte saada ning rumalaid sööte peab vältima. «Mõned rumalused tulid ikka sisse – mul endalgi,» tunnistas Tein.



Rocki mängujuht Todd Abernethy märkis, et meeskond suutis platsil teha seda, mida treenerid soovisid. «Kaitse intensiivsus oli sel korral meie võidu võti,» leidis Abernethy. «Meil kerkisid paljud mehed esile – Tanel tabas mitmeid tähtsaid viskeid ning Timo sekkus hästi mängu,» sõnas ta.



Visnapuu meenutas, et esimeses mängus lasid koduväljakul pallinud tartlased initsiatiivi liiga lihtsalt käest.



«Seekord suutsime hoida suurema osa mängust initsiatiivi enda käes. Teisel veerandajal tuli küll mõõn, kuid saime sellest üle,» rääkis Visnapuu. «Mängu käik oli seekord hoopis teistsugune. Tartus saime teisel poolajal kaitse käima, kuid siis jäi rünnak juhuslikuks.»



Kuid miks kipub Rock kodus tähtsaid mänge kaotama ning Tallinnas suudab alati võita? Visnapuu ei osanud sellele küsimusele vastust leida.



«Kui me ühest vastust teaksime, siis oskaksime selles suhtes midagi ette võtta,» sõnas treener. «Kui saame kasutada kaheksat või üheksat meest, sujuvad asjad oluliselt paremini. Täna ei kukkunud meil keegi ära ning seega oli vahetusstrateegiaid lihtsam kasutada.»



Varraku arvates sai Kalev/Cramole saatuslikuks nigel tabavus.



«Neljandal veerandajal sundisid nad meid süsteemist välja, kuid tegelikult jäime täna rohkem vabaks kui kolmapäeval Tartus,» Varrak. «Täna oleks piisanud kahest kolmesest ükskõik kellelt ning lõpp oleks olnud juba tasavägine.»



Kalev/Cramo ja Rocki vaheline poolfinaalseeria jätkub juba teisipäeval Tartus.


Täna jätkavad heitlust finaalikoha eest TTÜ ja Rakvere Tarvas. Kohtumine algab kell  19. Selles paaris juhib Virumaa meeskond 1:0.



Poolfinaali jõudmiseks on vaja kolme võitu. 



Seni varjus olnud Eichfuss kerkis otsustajaks


Tänavusel hooajal Tartu Rocki põhitegijate sekka tõusnud, kuid seni tähtsates mängudes tihti ebaõnnestunud ääremängija Timo Eichfuss tõestas eile, et ka temast võib kasvada suurte mängude mees.



Esimeses poolfinaalis vaid viie minuti ja null punktiga leppinud Eichfuss sekkus eilses kohtumises hästi vahetusest ning tõusis võitjate üheks võtmekujuks.



«Täna tuli võrreldes esimese mänguga palju paremini välja, ka meeskond oli enesekindlam,» sõnas 21 minutiga 13 punkti visanud Eichfuss. «Esimeses kohtumises tulid sellised lapsevead sisse ning siis kadus ka enesekindlus.»



Eichfuss suutis eilses kohtumises mitmel korral korvi all üle mängida endast kogenuma Rait Keerlese. «Rääkisime ka enne mängu, et võin Janari (Janar Talts – toim) asemele sisse tulles pukki minna ja sealt peale visata,» rääkis ääremängija.



Samas kui teisel veerandajal suutis Eichfuss mitu olukorda hästi ära lahendada, tegutses ta kohtumise lõpus kohati liiga rutakalt.



«Mul juhtub, jah, vahel nii, et võtan liiga riskantselt asju enda peale,» arvas mängumees. (PM)



KORVPALL


Eesti meistriliiga poolfinaal


BC Kalev/Cramo – Tartu Rock 70:76 (8:12, 22:18, 18:21, 22:25)



Kalev/Cramo: Fisher 21, 10 lp, Gert Dorbek 16, Kurbas 8, Keerles 7, Arbet 6, Owens 5, Sokk 4, 3 rs, Riis 3. (kahepunktivisked 38/19, kolmepunktivisked 26/4, vabavisked 28/20, lauapallid 39, pallikaotused 12)



Rock: Tein 15, Abernethy 14, 3 rs, Eichfuss 13, Leppik 11, Talts 8, 12 lp, Morrison 8, Doronin 4, Allingu 3. (kahepunktivisked 40/20, kolmepunktivisked 17/6, vabavisked 31/18, lauapallid 35, pallikaotused 13)


Seeria on viigis 1:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles