Hooaja lõpetanud Jüri Jaanson ootab tervise paranemist

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aeg näitab, kas Jüri Jaanson saab probleemidest võitu või tuleb aerud nurka visata
Aeg näitab, kas Jüri Jaanson saab probleemidest võitu või tuleb aerud nurka visata Foto: Ants Liigus

Kuigi südameprobleemide käes vaevlev Eesti sõudelegend Jüri Jaanson jätab hooaja vahele, karjääri lõpp veel ei terenda. Tuleb oodata ja vaadata, mis tervis teeb.



Mäletatavasti avastati Jaansonil 1. aprillil regulaarsel koormustestil südame rütmihäired. Vanameistril soovitati treeningukoormust vähendada ning seetõttu piirati ka võistlemiste arvu. Näiteks aprilli kolmandal nädalavahetusel peetud Genfi regatist mees loobus.



Paraku lõid muudatused Jaansoni plaanid sassi ja nüüd otsustati eemale jääda ka 29. aprillist kuni 1. maini peetavatest Eesti koondise katsevõistlustest. Seetõttu peeti targemaks tipptasemel sõudeaastale kriips alla tõmmata.



«Me pole saanud programmi järgi võistelda ega treenida ja katsevõistlused on juba kuu lõpus,» tõi sportlase treener ja abikaasa Tatjana Jaanson esile põhjuse, miks selline otsus vastu võeti.



Tatjana Jaanson kinnitas samas, et probleem ilmneb ainult koormuste tõstmisel ja muidu on Jüri täiesti terve inimene. Pealegi harjutab Eesti teenekaim sõudja siiski ka praegu edasi, ent treeningud on rohkem aeroobse suunitlusega.



«Ta isegi ei tohi mitte treenida,» märkis Tatjana Jaanson.



Paratamatult ei saa üle ega ümber faktist, et kahe olümpiahõbeda omanik ja maailmameister Jüri Jaanson on juba 44-aastane. Selles vanuses hooaja vahelejätmine võib vabalt kujuneda saatuslikuks.



Jaansonite pere on tuleviku suhtes siiski optimistlik, kuid kõik sõltub sellest, mida näitavad regulaarsed uuringud, kus tervislikust seisundist aimu saadakse. Millal arengud ühele või teisele poole kalduda võivad, on praegu raske ennustada.



«Keegi ei tea täpselt, millal probleemist võitu saab. See on iga inimese puhul individuaalne ja tervenemist võib ainult oletada. Keegi ei tea ka seda, kas probleem läheb üle, stabiliseerub või süveneb,» nentis Tatjana Jaanson.



Järgmine regulaarne koormustest tehakse Jaansonile 6. mail. Senikaua harjutab ta kerge koormusega ja käib eriarstide juures konsultatsioonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles