Suur võit tõi Vinokurovile küsimusterahe dopingu kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Vinokurov
Aleksandr Vinokurov Foto: SCANPIX

Eile Belgia ühepäevasõidu Liege-Bastogne-Liege võitnud kasahhi Aleksandr Vinokurovit (Astana) tabasid pressikonverentsil küsimuste tormtuli dopingu kohta.

2007. aastal veredopingu tarvitamisega vahele jäänud Vinokurov pole oma tegu eriti kahetsenud ja on keelatud ainetega seotud küsimusi eiranud.

«Loomulikult olen nüüd puhas,» kinnitas Vinokurov. «Dopinguta võitmiseks peab tööd tegema, olen alati seda joont järginud. Tahan noortele näidata, et see on võimalik. Võidan, sest mu tase lubab seda. Olen oma elus uue lehekülje pööranud ega taha minevikust enam rääkida. Nüüd näete dopinguvaba Vinot.»

Vinokurov on heas hoos, sest võitis reedel Giro del Trentino tuuri. «Raske töö treeningutel hakkab vilja kandma. Tahtsin tõestada, et väärin teilt (meedialt) ja rahvalt austust,» rääkis 36-aastane sportlane.

Ajakirjanikud tundsid huvi, miks treenis Vinokurov hiljuti Tenerifel, kus töötavad skandaalsed spordiarstid Eufemiano Fuentes ja Michele Ferrari. Koostööd nendega Vinokurov eitas.

«Fuentes võib viibida Tenerifel ja Ferrari Saint-Moritzis, kuid tegemist on suurepäraste treeningpaikadega ning ma võin harjutada seal, kus tahan,» turtsus Vinokurov.

«Olen Tenerifel käinud alates 2003.aastast ja olin nüüd seal koos umbes 25 ratturiga. Viis neist kuuluvad Liquigasi tiimi,» jätkas ta. «Hotellid olid täis. Võib-olla järgmisel hooajal ühinevad meiega mõned Prantsusmaa ratturid. Ma ei saa oma kodus Monacos pere tegemiste kõrvalt korralikult treenida. Pärast 2007. aastat mõistsin, et ei vaja treenerit. Kahel eelmisel hooajal harjutasin omapäi, tänavu küsin meeskonna treeneri käest pisut nõu. Mul on selja taga kümme aastat kogemusi ja jagan neid meeleldi noortele ratturitele.»

8. mail alustab Vinokurov jahti Itaalia velotuuri üldvõidule ning loodab, et korraldajad (sama organisatsioon, kes organiseerib Liege-Bastogne-Liege) lubavad tal võistelda Tour de France’il, kus ta saaks aidata Astana liidrit Alberto Contadori.

Hooaja lõpus on Vinokurovil unistus näidata Melbourne’i MMi temposõidus koht kätte šveitslasele Fabian Cancellarale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles