Saksamaa koondis pikendas Joachim Löwiga lepingut

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw.
Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondise peatreener Joachim Löw sõlmis alaliiduga lepingupikenduse, mis hoiab teda ametis 2016. aasta juulini.

53-aastase Löwi senine leping kehtis kuni järgmisel suvel toimuva MM-finaalturniiri lõpuni. Löw asus Saksamaa koondist juhendama pärast 2006. aasta MM-finaalturniiri ning tüüris sakslased 2008. aasta EMil finaali ning 2010. aasta MMil ja mullusel EMil poolfinaali. Paradoksaalselt on Löw aga läbi aegade kõige kauem ametis olnud Saksamaa juhendaja, kellel pole õnnestunud meeskonnaga ühtegi suurturniiri võita.

Saksamaa Jalgpalliliit hindab siiski stabiilsust vähemalt veel praegu tiitlitest enam. «Rahvuskoondis on olnud alates 2006. aasta MMist suurvõistlustel alati nelja parema seas. Usaldame Joachim Löwi ning soovisime seda väljendada talle pakutud lepingupikendusega,» lausus alaliidu president Wolfgang Niersbach.

Eurospordile kirjutava Saksa ajakirjaniku Andreas Schulzi arvates on pärast suhteliselt kergelt möödunud valikturniiri tegu loogilise sammuga. «Mõni oleks eelistanud oodata, mis Brasiilias juhtub, aga alaliit tahtis kiirelt otsustada. 2010. aastal oli lepinguküsimus keset turniiri lahtine ja seda soovisid kõik osapooled seekord vältida,» sõnas Schulz.

«Kui Saksamaa MMi võidab, siis Löw jätkab, kui aga tulemus on ebarahuldav, astub ta tagasi või siis sunnitakse tagasi astuma. Küsimus on selles – mis on ebarahuldav tulemus?» arutles Schulz lisaks. «Alaliidu ja fännide arvamus võib siinkohal lahku minna, sest fännide jaoks on klaas pigem pooltühi. Kui Saksamaa võidab MMi, on see loogiline, sest mängijad on nii head. Kui aga poolfinaalis kaotame, on nende arust tegu läbikukkumisega ja Löw peab ametist taanduma,» kirjeldas Schulz fännide mõttemaailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles