Neljakordne maailmameister manitses Vettelit: ära mine ülbeks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alain Prost.
Alain Prost. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja neljakordne maailmameister Alain Prost manitses äsja oma neljanda tiitli kindlustanud Sebastian Vettelit, et noor sakslane oma võite tähistades liialt üleolevaks ei muutuks.

Nimelt on Vettelil kombeks võitjana poodiumile tõustes nimetissõrme viibutada, näidates sellega, kes on number üks. Eelmisel pühapäeval Indias oma neljandat MM-tiitlit tähistades viibutas sakslane aga kaamerate ees selle märgiks korduvalt nelja sõrme. «Kui teda näen, kavatsen öelda, et jätku järele,» kommenteeris Prost Abu Dhabi etapi eel MTV3 reporterile žesti, mis on nii mõnegi Vetteli üleolekust tüdinud vastase ja fänni vihale ajanud.

Prost avaldas arvamust ka selle kohta, et nii mõnegi eksperdi meelest peaks Vettel oma klassi tõestamiseks võitma tiitli ka mõne teise meeskonnaga peale Red Bulli. Just nii on oma tiitlid saanud kõik ülejäänud vähemalt neljakordsed võitjad ehk Prost (McLaren ja Williams), Michael Schumacher (Benetton ja Ferrari) ning Juan Manuel Fangio (Mercedes, Maserati ja Ferrari).

«Muidugi oleks hea, kui ta meeskonda vahetaks ja uuesti võidaks. Ent oleme realistid – tema asemel ei läheks ka mina kuskile mujale. Õigupoolest vahetasin omal ajal meeskonda muudel põhjustel. Kui Ayrton Senna ei oleks McLarenisse tulnud, oleksin ilmselt igavesti seal sõitnud,» lausus Prost. «Ma ei läinud ega öelnud: kuulge, tahaksin meeskonda vahetada, et inimesed minust paremini arvaksid. Kaugel sellest,» sõnas prantslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles