Mõnus koostöö viis Kalevi kahe vinge võiduni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman on sattunud vastaste piiramisrõngasse, kuid palli ei kavatse ta loovutada.
Rain Veideman on sattunud vastaste piiramisrõngasse, kuid palli ei kavatse ta loovutada. Foto: Karli Saul

«Treeningutel on tuju hea ja meil on mõnus koos töötada,» rääkis Kalev/Cramo ääremängija Indrek Kajupank lõppenud nädalal kaks hiilgavat võitu noppinud korvpalli Eesti meistermeeskonnas toimuvast. Vähe sellest, et möödunud teisipäeval alistati Eurocupi sarjas Türgi tippklubi Bandirma Banvit, eile saadi Ühisliigas 60:57 jagu väga võimsa koosseisuga Kaasani Unicsist. Venemaa meeskonnale oli see tänavu esimene kaotus.

«Tegime selle nädalaga väga vinge tulemuse! Jah, tänavuse hooaja kaks esimest kohtumist kaotasime suurelt, kuid pärast seda pole ükski vastane meie käest kergelt pääsenud,» lisas Kalevi peatreener Alar Varrak. Kalevil on nüüd Ühisliiga tabelis kaks võitu ja kolm kaotust.

Võit polnud üllatav

Vastavalt Ühisliiga reeglitele, mille järgi peab igas meeskonnas olema vähemalt kuus kodumaist pallurit, pidi Unics jätma kaks leegionäri pingile. Nende asemel mänguminuteid teeninud venelaste tase polnud aga Kalevi alistamiseks piisav. Kalev sai kiire alg­edu ja hoidis kümnepunktilist vahet peaaegu lõpuni. Alles viimastel minutitel jõudis Unics ohtlikult lähedale, kuid ei enamat.

Kalevi kaitse töötas laitmatult: kuulus vastane viskas vaid 57 silma. Tõsi, ilmselgelt polnud neil ka kõige parem päev, sest näiteks kolmese joone tagant ei tabanud ükski nende 18 viskest. Unicsi itaallasest peatreeneril Andrea Trinchieril ei jäänud muud üle kui tõdeda, et tegu on maailmarekordiga. Hull päev oli külaliste endisel NBA-mehel Andrew Goudelockil, kes tegi mängu jooksul 21 pealeviset ja tabas neist vaid viis.

«Pärast Banviti alistamist pole selline võit enam üllatav. Kindlasti andis see meile indu juurde ja edasi on lihtsam mängida. Ent oleme realistid ja taevasse ei tõuse,» rääkis viimasel veerandajal mitu tähtsat korvi visanud tagamees Rain Veideman. Neljanda veerandaja alguses pidas ta väljakul iseendaga maha vihase monoloogi. «No ei kukkunud visked kuidagi sisse, selle peale tuligi vihaseks saada.»

Varraku sõnul on ühtsest seltskonnast kerkinud esile mängijad, kes julgevad ja suudavad mängu lõppudes vastutuse oma õlule võtta. Selles vallas paranes olukord märgatavalt pärast Veidemani vigastusest paranemist ja meeskonnaga harjumist. «Rain on mängijana mulle alati meeldinud. Ta on mees, kes võib võtta lõpus rünnakute lahendamise oma õlule. Eelmises mängus mängis just lõpus väga hästi ka Tanel Sokk,» viitas Varrak liidritele.

«Sel teemal on ka treeneriga neljasilmavestlusi peetud, et kes peaks otsustavaid viskeid enda peale võtma. Kui sinu peale loodetakse, annab see tegutsemiseks kindlama tunde,» lisas Veideman. «Õnneks ei tekkinud meil seekord kordagi totaalset kaost ja viimaks on paika loksunud, kes mida teeb – kes peab viskama, kes teravust looma.»

Töökad mehed

Varrak leidis võimaluse kasutada kümmet mängijat. Neist üheksa mängisid rohkem kui 10 minutit ja kõik nad tegid ka skoori. Suurimaks korvikütiks kerkis rumeenlasest leegionär Vlad Moldevanu 17 punktiga, Indrek Kajupank lisas 10 silma.  

«Meil on hea seltskond ja olen veendunud, et meie klubi võimaluste juures on selline kooslus kindlasti parem, kui kulutada kogu raha ühele mehele,» rääkis Varrak. Ta meenutas, et tõsiste treeningutega alustati juba suvel ja see on aidanud viia mängijad kehaliselt väga heasse seisu. «Meil pole ühtegi meest, kellele peaks kaks korda ütlema, et ta jookseks kiiremini, vaid kõik pingutavad iga päev ja igal treeningul. Isegi siis, kui meil on ametlikult treeningutest vaba hommik, on vähemalt pooled mehed individuaaltreeningul.»

Ühisliiga

Kalev/Cramo – Kaasani Unics 60:57

Kalev: Moldevanu 17, Kajupank 10, Veideman 8, Sokk 6, Abbott 7, Gibson 4, Škele 4, Elegar 2, Fall 2.

Unics: Goudelock 14, Zisis 10, Kaimakoglu 8, Sokolov 7, Veremejenko 4, Eidson 4, Kolesnikov 4, Šeleketo 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles