Suur ülekaal päästis viimasest kohast

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ty Abbotti (keskel) 25 punkti aitasid Kalev/Cramo EuroCupi sarjas teise võiduni.
Ty Abbotti (keskel) 25 punkti aitasid Kalev/Cramo EuroCupi sarjas teise võiduni. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Pärast Armands Škele lahkumist mitu valusat kaotust saanud BC Kalev/Cramo naasis eile võimsalt võidulainele, kui EuroCupil alistati Makedoonia tiim Skopje Aerodrom 84:69. «Täna (eile -toim) oli meeskonnas kõva võidutahe, vastas oli meie masti meeskond ning tõestasime, et oleme paremad,» ütles kalevlaste juhendaja Alar Varrak pärast mängu rahulolevalt.

Kalev/Cramo jaoks oli see EuroCupi sarjas nüüd seitsme kaotuse kõrval teine võit ja sellega kindlustati endale G-alagrupis viies ehk eelviimane koht, kalevlaste selja taha jääb just eilne vastane Skopje.

«Alati saab paremini, kuid kindlasti ei olnud meie poolt paha mäng. Pärast suuri võite (Banviti ja Unicsi alistamist) olid ootused kõrged ja sellele järgnenud kaotusi ei olnud emotsionaalselt lihtne seedida,» märkis Varrak. «Kui mänge vaadata, siis ühe paki saime Unicsi käest (võõrsil 44:94), kuid muidu oleme vastastele andnud ikka kõvasid lahinguid. Meid on peetud ju autsaideriteks, kuid siit (Tallinnast) ei ole keegi lihtsalt pääsenud.»

«Loomulikult oleksime võinud selles liigas rohkem võite koguda, kuid tänane (eilne – toim) võit oli meie jaoks väga hea. Oleme meeskonnana hooaja jooksul palju arenenud ja liigume praegu õiges suunas,» lisas 25 punktiga kalevlaste resultatiivseimaks kerkinud Ty Abbott.

Tallinna uue peatreeneri Zoran Martiči juhtimisel tulnud Skopje oli koju jätnud mitu oma põhimeest ja seetõttu sooviti enda sõnul siin rohkem eksperimenteerida. «Meie jaoks ei olnud tulemus kokkuvõttes oluline. Tahtsime proovida uusi asju ja seetõttu jäid mõned meie põhimehed ka koju,» märkis Skopje mängumees Ljubomir Mladenovski. «Meie jaoks ei olnud kokkuvõttes vahet, kas lõpetame alagrupis viimasena või eelviimasena.»

Esialgse plaani järgi pidi eile kalevlaste särgis debüüdi tegema ameeriklasest mängujuht Curtis Stinson, kuid mees teatavasti Tallinna ei jõudnud ja lõpuks otsustas Kalev/Cramo tema teenetest loobuda.

Seega jätkatakse uue palluri otsingutega. «Mida varem uus mees kohale jõuab, seda parem. Samas, lihtsalt toomise pärast me kedagi palkama ei hakka,» märkis Varrak. «Meil on vaja meest, kes meile midagi ekstra juurde annaks ja oleks mingis elemendis väga hea.»

Samas tunnistas Varrak, et uus täiendus ei pruugi olla siiski mängujuht. «Meil on vaja tagaliini üht lisakäiku. Meil on Taneliga (Sokuga) varieerimisvõimalusi ja seega ei ole vahet, kas uus mees on mängujuht või viskaja,» rääkis Varrak. «Meie esimene eelistus oli ju Domen Lorbek, kes on puhas kuldse käega kolm.»

«Meie võimaluste juures ei ole valik siiski kõige kergem. Mõnel päeval pakutakse meile isegi kuni kümmet mängijat, kuid sõelale jäävad neist mõned üksikud,» märkis kalevlaste juhendaja.
 

EuroCup

G-alagrupp:

Kalev/Cramo – Skopje 84:69

Kalev/Cramo: Abbott 25, Moldoveanu 18, Sokk 13, Fall 10, Veideman 4, Gibson 4, Elegar 4, Kitsing 4, Kajupank 2.

Skopje: Sinovec 12, Reynolds 11, Davis 10, Markovski 9, Stajic 9, Stojanovski 8, Mladenovski 6, Arsoski 4.

Kaasani Unics – Riia VEF 98:51

Banvit Bandirma – Maccabi Haifa 95:76

Tabeliseis: 1. Kaasani Unics 9 võitu/0 kaotust, 2. Maccabi Haifa 6/3, 3. Banvit Bandirma 5/4, 4. Riia VEF 4/5, 5. Kalev/Cramo 2/7, 6. Skopje Aerodrom 1/8.

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles