Vormel-1 tiimi juht: see sari on väärastunud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauberi vormel-1 võistkonna juht Monisha Kaltenborn.
Sauberi vormel-1 võistkonna juht Monisha Kaltenborn. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas osaleva Sauberi võistkonna juht Monisha Kaltenborn lausus, et meeletu rahakulutamise tagajärjel on ala muutunud oma olemuselt väärastunuks.

Kaltenborni sõnul rikub praegune olukord sarja vaatemängulisust ning läheb vastuollu ka spordi põhimõtetega. Rahvusvaheline Autoliit (FIA) teatas esmaspäeval, et alates 2015. aastast võetakse kasutusele uus kulupiirang, ehkki selle üksikasju veel ei täpsustatud.

«Kogu süsteem on kohutavalt vigane,» lausus Kaltenborn väljaandele Autosport. «Selge, et igal pool ei olegi võrdsust vaja. Tegu on võistlusega ja parim võidab. Aga kui parim selgub puhtalt rahaliste võimaluste järgi, pole asi õige. Kui rahalised piirid paika panna, võidab ikka meeskond, kellel on parimad insenerid, parim auto ja parim sõitja, ent vähemalt on siis kõikidel võistkondadel võimalus millegi nimel võidelda,» lausus Kaltenborn.

«Probleem ongi sellest, et suured meeskonnad võivad raha kulutada millele tahes, sõltumata sellest, kas nad näitavad häid või halbu tulemusi. Sissetulekute osas oleme juba ülempiiri lähedale jõudnud, neid ei saa enam kuigi palju kasvatada. Seega on ainus võimalus kulusid kärpida,» lisas ta.

Kaltenborn märkis, et kulupiirang tuleb kasuks mitte ainult võistkondadele. «Kui tegemist on võrdsema sarjaga, ei juhtu nii, nagu oleme mitmes riigis näinud – fännid kaovad pärast paari-kolme hooaega raja äärest. Samas pole küsimus vaid mingi numbri paikapanekus. Tuleb ka jälgida, kas sellest peetakse kinni,» sõnas Kaltenborn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles