Bernatski avaldas komisjonile dopingutarvitajate nimed

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Bernatski.
Vitali Bernatski. Foto: PokerNews.ee

Tartu arst Vitali Bernatski käis eile ütlusi andmas SA Eesti Antidopingu viieliikmelise komisjoni ees ning avaldas seejuures komisjonile ka sportlaste nimed, kellele ta dopinguaineid on müünud.

«Ta kinnitas meile seda, mida on juba varasemalt ajalehes avaldatud. Lisaks olid tal kaasas ka erinevad materjalid,» rääkis komisjoni tööd juhtiv Kristjan Port Postimehele. «Ta rääkis meile ka sportlaste nimedest,» lisas Port ning mainis, et nimetatud sportlaste seas oli erinevate alade esindajaid.

Varasemalt on teatavasti räägitud eelkõige kergejõustiklastest ning mainitud on ka suusatajaid. Bernatski sõnas ise tänases Eesti Päevalehes, et tema juures käis nii absoluutseid tippe kui ka pühapäevasportlaseid.

Esialgu ei osanud veel Port öelda, kuidas juhtumiga edasi minnakse. «Lõpetasime vestluse Bernatskiga alles eile õhtul ja nüüd peame materjalid läbi vaatama ja kogutud infot hindama. Seejärel peame välja kujundama oma seisukoha. Seetõttu ei saa täpsemalt praegust olukorda kommenteerida,» sõnas Port.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles