Avalik pöördumine: miks tõstsid Viru Maratoni korraldajad võistluse samale päevale Kõrvemaa maratoniga?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28. Viru maratoni start 2012. aastal Mõedakul.
28. Viru maratoni start 2012. aastal Mõedakul. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

RMK Kõrvemaa Suusamaratoni peakorraldaja Mati Lilliallik saatis avaliku pöördumise Viru Maratoni korraldajatele ja Eesti Suusaliidule. Põhjuseks tõsiasi, et lume puudusel edasi lükatud Viru Maratoni uus toimumisaeg pandi Kõrvemaa Suusamaratoniga samale päevale. Postimees avaldab allpool Lillialliku avaliku pöördumise.

Tänavune talv viivitas lume tulekuga kaua, tegi suusasõbrad kärsituks ning suusakalendrisse korrektiive.

Paraku on tänavuse hooaja suusakalendris tehtud muudatused tekitanud tõsist ebakõla. Peame silmas Estoloppeti sarja avaetapi Viru Maratoni algselt planeeritud 18. jaanarilt üleviimist laupäevale, 25. jaanuarile - samale päevale RMK Kõrvemaa Nelikürituse avaetapi RMK Kõrvemaa Suusamaratoniga. Kuna nimetatud suusasõidud toimuvad samas Eesti piirkonnas ja mõlemal maratonil sõidetakse vabatehnikas, siis asetab tekitatud olukord  korraldajad ja osavõtjad ebamugavasse olukorda. Harrastajad on pandud raske valiku ette, kumba maratoni eelistada, eriti need kes on registreerunud mõlemale sarjale. Arvestades tänavuse talve eripärasid ja niigi väheseid võimalusi suusatamise harrastamiseks, oleks väga küüniline võtta suusasõpradelt ära võimalus osaleda mõlemal üritusel.

Pöörame tähelepanu asjaolule, et mõlemad maratonid kuuluvad Eesti Suusaliidu võistluskalendrisse, mille koostamist reguleerib ESL murdmaasuusatamise kalendri juhend (on leitav ESL veebilehelt).

Kahetsusväärsel kombel on Viru Maratoni korraldajad toimetanud kalendrijuhendi ning heade tavade vastaselt.

Teeme ettepaneku korraldada Viru Maraton suusasõprade ja kõigi korraldajate huvides teisel ajal – kasvõi päev hiljem 26.01.2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles