Aleksander Tammerti eesmärk: pääs Londoni OMile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Tammert
Aleksander Tammert Foto: Liis Treimann

Kaks aastat tagasi avaldas kettaheitja Aleksander Tammert muigamisi: «Juba paar aastat aetakse mind, vana meest, vägisi pensionile. Vara veel. Vara on mind vanameistriks tituleerida.»



Eile teatas seesama «vanameistriks tituleeritud» Tammert, et tema eesmärk on pääseda Londoni olümpiale. Eelkõige seetõttu, et Pekingi OM jättis talle valusa okka hinge.

«Tõesti, mõtlen ka Londonis ära käia. Viimane olümpia läks minust olenematutel põhjustel aia taha. Nüüd tahaksin selle vea parandada,» avaldas 37-aastane Tammert.

Hiljuti tuli sama avaldusega välja ka tema hea sõber leedulane Virgilijus Alekna. Mõlema mehe jaoks oleks tegemist viienda olümpiaga. «Siis saamegi veel koos võistelda,» muigas Tammert.

A-norm sihikul

Praegu treenib Ateena olümpiapronks viis kuni kuus korda nädalas. Kui mullu töötas ta ka Valgamaal Grete motellis, siis tänavu saab üksnes treeningutele pühenduda.

Nii omaenda kui ka õpilase Taavi Peetre omadele. «Ega ma nii kõvasti end enam ei piitsuta kui noorest peast. Teen vastavalt sellele, kuidas keha lubab,» avaldas Tammert.

Tänavust hooaega võtab ta pigem vaheaastana. Oluline on treeninguid nautida ja kogu protsessist mõnu tunda. Mitte ilmtingimata rassida, veri ninast väljas. «Teen üsna rahulikult. Naudin ka perega koos olemist,» lisas Tammert.

Siiski tahab ta ka Barcelona EMil korralikult esineda. «Tahaksin 64.50 ära heita. See oleks A-norm ja sellest oleneb suuresti ka järgmise hooaja ettevalmistus,» arutles Tammert.

Olümpiahõbe Kovals

Eesmärki mingile kindlale kohale tulla ta endale seadnud pole. Põhiline on anda endast maksimum. Seda enam, et Tammert on hooaega alustanud natuke teisiti kui varasematel aastatel. Vorm on ajastatud üksnes EMi ajaks. «Ei tahaks terve suve hea olla. Tulime alles USAst laagrist, kus tegin korralikke jõutreeninguid,» nentis Tammert.

«Liiga varakult vanameistriks» tituleeritud Tammertit saavad eestlased näha juba tänasel Jõgeva Kuldliiga etapil. Kuna Gerd Kanter ja Märt Israel jäävad võistluselt kõrvale, siis ei tohiks Tammerti võitu eriti keegi ohustada.

Seevastu odaviskes on eestlaste võite tulnud ohustama lätlased. Andrus Värnikule ja Mihkel Kukele pakuvad konkurentsi Pekingi olümpiahõbe Ainars Kovals ja Eriks Rags.

Lisaks neile asuvad viiel suvisel etapil võitnud sportlase vahel jagamisele minevat 300 000 krooni jahtima ka kuulitõukajad Taavi Peetre ja Raigo Toompuu.

Naiste 200 meetri jooksus stardib Maris Mägi, osalevad kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko ja kaugushüppaja Sirkka-Liisa Kivine ning paljud teised Eesti parimad. Tänavu peetakse suvine Kuldliiga viies kohas: Jõgeval, Tartus, Kohilas, Viljandis ja Rakveres.

Balta tahab Oslo ja New Yorgi etapil võistelda

«Üks laager läks väga hästi, teine halvasti.» Nii võttis Ksenija Balta hooaja ettevalmistuse kokku treener Andrei Nazarov. Ja halvasti ei läinud teine laager mitte sellepärast, et ilm oleks kehv olnud või treeningutingimused poleks ootustele vastanud.

Nimelt pidi Balta Itaalia laagri pooleli jätma, sest vigastas reie lähendajalihast. Seetõttu pole ta kaks nädalat ka joosta saanud. «Põhimõtteliselt saan teha kõike peale jooksmise, mis on tegelikult kõige tähtsam,» nentis Balta ja lisas: «Aga äkki see vigastus on millegi jaoks just hea. Tugevdan teisi lihasgruppe. Jooksmise asemel sõidan ratast.»

Treener Andrei Nazarovi sõnul ei tohiks vigastus õpilase hooajale väga suurt pitserit vajutada. Kui kõik läheb loodetult, siis saab Balta võistelda ka 4. juunil Oslo teemantliiga etapil ja 12. juunil New Yorgis.  Eestis näeb Baltat võistlemas 25. juunil Kohila Kuldliiga etapil. «Massöörid ja füsioterapeudid on positiivsed ja ma usaldan neid,» kinnitas Balta. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles