Taaramäe: tunne kiskus nii heaks, et raske oli end tagasi hoida

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Profirattur Rein Taaramäe lõpetas oma hooaja avavõistluseks oleva Etoile de Bessèges’i velotuuri teise etapi peagrupis 98. kohaga ning on kokkuvõttes 75. kohal. Etapi võitis Nacer Bouhanni (FDJ.fr), üldliider on Sander Helven (Topsport Vlaanderen), kellele Taaramäe kaotab 47 sekundiga.

«Täna oli ilm ilus: päike paistis ja +10 kraadi ning rohkemgi,» kirjutas Taaramäe oma paf.com blogis. «Täna meie tiim atrõõvi maha ei maganud. Fouchard sai ilusti eest ära. Selle kuti kvaliteet ongi tegelikult atrõõvide terminaator. Alguses antigi 45 minutit päris kõvasti kuuma, punt oli kettis ja jalad tulitasid päris mõnusalt all. Ise otsustasin täna rahulikult istuda ja lõppu oodata, sest nagunii oli oodata sprindipäeva, tuul ja rasked tõusud puudusid.

Lõpuringe oli täna 5x6 km. Ringi alguses oli väike lauge kildane tõusuke, ei plaaninud küll seal midagi korraldada, aga lõpus kiskus tunne ikka nii heaks, et raske oli end tagasi hoida. Viimast korda põntsu võttes proovisin, kuid olin suhteliselt kindel, et ega siit midagi ei tule. Vorm pole ju veel nii hea ja tõusul puhus ka vastutuul. Väikese vahe sain 30 sekundiks sisse, kuid nii sama kiirelt püüdis punt haamri all oleva minu kinni. Lühikeste jõutõusudega vist on ja jääb nii, et nendel ei hakka ma kunagi suuri jõunumbreid tegema. Atakk tehtud ja kaif kätte saadud, veeresin mõnusalt pundi taga üle joone,» kirjeldas Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles