Kontaveit jõudis Tallink Openil kindla võiduga poolfinaali

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Fed Cupi Euro-Aafrika III tsooni turniiri kohtumises Namiibia vastu.
Anett Kontaveit Fed Cupi Euro-Aafrika III tsooni turniiri kohtumises Namiibia vastu. Foto: Toomas Huik/Postimees

ITFi 15 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga turniiril Tallink Open jõudis neljandana asetatud Anett Kontaveit (WTA 219.) poolfinaali. Tänases veerandfinaalis oli noor eestlanna kindlalt 6:2, 6:1 üle sakslanna Nina Zanderist (WTA 352.). Eile tegi Kontaveit kiiresti sotid selgeks ungarlanna Agnes Buktaga (Ungari, 306.), võites 6:1, 6:2. Poolfinaalis kohtub Kontaveits kas valgevenelanna Lidia Morozova või teise asetusega venelanna Polina Vinogradovaga.

Eile samuti võistlustules olnud Eva Paalma (1012.) kaotas  (764.) 5:7, 3:6. Väga võimsa kehaehitusega vastane ründas vahel teravalt, ent ka eksis sageli. Paraku ei õnnestunud ka Paalmal vigu vältida ning nii ta kokkuvõttes siiski alla jäi. Rootsit esindav, kuid vanemate rahvuse põhjal eestlanna Rebecca Peterson (256.) oli võidule lähedal, aga kaotas Nina Zanderile (Saksamaa, 352.) 3:6, 6:1, 5:7.

Tallink Open kestab pühapäevani, Postimees näitab kõikidel päevadel turniirist otsepilti.

Veerandfinaal:

Anett Kontaveit - Nina Zander 6:2, 6:1

2. ring

Anett Kontaveit – Agnes Butka 6:1, 6:2

Eva Paalma – Lidia Morozova 5:7, 3:6

1. ring

Anett Kontaveit – Ysaline Bobaventure 6:0, 6:0

Eva Paalma - Ani Amiragjan 6:3, 7:6

Valeria Gorlatš - Timea Bacsinszky 0:6, 1:6

Enne turniiri:

Neljandana asetatud Kontaveit pääses otse põhiturniirile tänu kõrgele kohale (219.) maailma edetabelis, kuid Eesti kolmas reket Paalma ning kaks nädalat tagasi Saaremaal täiskasvanute GP-etapi võitnud Gorlatš teenisid korraldajailt wild card‘i ehk vabapääsme, vahendab tennis.ee.

Gorlatšil tuleb aga loosi tahtel juba avaringis kokku minna esimesena asetatud Timea Bacsinszkyga (Šveits, WTA 196.), kes neli aastat tagasi oli maailma edetabelis parimal hetkel koguni 37. Muide, Bacsinszky võitis kaks nädalat tagasi turniiri Prantsusmaal, kus alistas poolfinaalis Kontaveidi.

Kontaveidi loos polnud kõige soodsam, sest ta kohtub belglanna Ysaline Bonaventurega (WTA 292.), kes mitmel turniiril on olnud eestlanna paarismängupartner ning juba mainitud võistlusel Prantsusmaal jõudis finaali, kus ka kaotas Bacsinszkyle. Paalma avaringi vastaseks loositi Armeenia esireket Ani Amiragjan (WTA 494.), kes äsja FedCupil kaotas Kaia Kanepile 0:6, 0:6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles