Uue tuuri eel külmetada saanud Taaramäe: tegin trenni piimamehe kombel

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti profirattur Rein Taaramäe (Cofidis) muljetas oma värskes blogipostituses, kuidas ta valmistub juba sel nädalal sõidetavaks Portugali velotuuriks. Kuna Taaramäe sai enne tuuri algust treeningul külma, pidi ta ka oma valmistumisplaanid ümber tegema.

«Eelmise nädala algul sai esmaspäeval vaba päev võetud ja teisipäeval otsustasin väikse paaritunnise treeningu teha, mis aga valmistas mulle väikese tagasilöögi. Läksin trenni: ilm oli ilus ja erilisi talveriideid ei hakanud selga toppima, ka kilekat tasku ei toppinud. Poolel maal läks rattakumm puru, olin päris higine ning õues oli kõva tuul. 10 mintsaga sai küll rehv vahetatud, aga olin juba tuult saanud ja tundsin, et nüüd sain külma,» kirjeldas Taaramäe olukorda, mille tagajärjel ta haigeks jäi.

«Esialgu jäi siiski nägu naerule, sest koju jõudes oli veel tervis normis ja püsis kuni õhtuni OK. Kell 22 tundsin, et on külm ja läks külmemaks. Tõmbasin dressid selga ja dressika kapuutsigi pähe. Ronisin kahe teki alla ja isegi hingamisauku ei tohtinud tekile jääda, sest nii jääkülm oli! Nii ma selle öö veetsin: 40-kraadises palavikus värisedes, aga kuna tegu oli vaid külmetusega, siis järgmise päeva lõunaks jahtusin maha ja kõik normaliseerus,» lisas Taaramäe selgituseks, et haiguse esmastest nähtudest sai ta siiski üsna kiiresti jagu.

See ei tähendanud aga seda, et homme Portugalis algavaks Volta ao Algarve turniiriks saaks Taaramäe valmis olla 100%liselt. «Kuni reedeni jõudsin trenni vaid kahel korral ja sedagi tegin üli ettevaatlikult piimamehe kombel venides. Nädalavahetusel sain siiski paar korralikumat treeningpäeva teha ja ka energia oli tagasi. Eks nüüd näis, mis Algarves saab. Võimalik, et lähen sinna trenni tegema, kuid inimorganism on ettearvamatu ja vahepeal pole asjadel loogikat,» tunnistas Taaramäe.

Loe täispikka postitust Taaramäe Paf.com portaalis asuvast blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles