Kurioosum: Sotšis on Venemaa edukaimad sportlased ameeriklane ja korealane

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vic Wild tähistamas Sotšis OM-kulla võitu.
Vic Wild tähistamas Sotšis OM-kulla võitu. Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängudel on käimas eelviimane võistluspäev ja tundub, et korraldajad võivad kokkuvõttes olla Sotši mängude medalisaagiga ülimalt rahul. Praeguse seisuga on venelastel koos kümme kuldmedalit, kümme hõbemedalit ning seitse pronksmedalit. Samas on pooled venelaste kuldmedalid on tulnud tänu välismaalastele.

Täna võitis käimasolevate mängude teise kuldmedali 27-aastane lumelaudur Vic Wild. Esialgu sünnimaad USAd esindanud Wild on abielus venelanna Aljona Zavarzinaga ja 2011. aastal sai ta ka Venemaa kodakondsuse. Sotši mängudelt on ta uuele kodumaale toonud kuldmedali nii lumelauasõidu paralleelsuurslaalomis ja paralleelslaalomis.

Kui kaks kulda on Sotšis Venemaale toonud ameeriklane, siis kolmes kullas on osaline olnud korealane. 28-aastane lühirajauisutaja Victor An tõi veel 2006. aasta Torino mängudel kolm kuldmedalit sünnimaale Lõuna-Koreale, kuid Sotšis on ta toonud kolm kuldset autasu Venemaale.

Varasemalt nime Ahn Hyun-soo kandnud lühirajauisutaja on Sotšis võitnud kuldmedali nii 500 m, 1000 m individuaaldistantsidel ning ka 5000 m teatesõidus. Lisaks on ta käimasolevatel mängudel võitnud pronksmedali 1500 m distantsil.

An ja Wilde on Sotšis ainsad sportlased, kes on Venemaale toonud kaks individuaalkulda. Kaks kulda on Venemaa koondislastest teeninud ka iluuisutamise paarissõitjad Maksim Trankov ja Tatjana Volosožar, kuid üks nende kuld pärineb võistkonnavõistlusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles