Tallinna Laser-klassi EMil osaleb 250 sportlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Vooremaa
Argo Vooremaa Foto: Erakogu

Purjetamise maailma paremik olümpiaklassides Laser Standard ja Laser Radial on kogunenud Tallinnasse Piritale Olümpiapurjespordikeskusesse, kus 4.-11. juunil peetakse Euroopa lahtised meistrivõistlused. EM-ist võtab osa 250 sportlast 42 riigist viielt kontinendilt, nende seas olümpiavõitjaid, maailmameistreid ja Euroopa meistreid.

EM-regati peakorraldaja Ants Väinsalu sõnul on Laser klasside EM Eesti ajaloo üks suurimaid ja kõrgeima tasemega spordivõistlusi 1980. aasta olümpiaregati järel.

«Sportlaste huvi Tallinnasse võistlema tulla on olnud märkimisväärne – võistlejaid sõidab siia üle kogu maailma ning võtame vastu peaaegu maksimaalse lubatud arvu osalejaid. Omalt poolt loodame võistlejatele pakkuda olümpialinnale väärilist korraldustaset ka 30 aastat hiljem EM-regatil,» lausus Väinsalu.

Eesti on Laser Standard klassis esindatud 11 sportlasega, neist suurimad lootused lasuvad koondislastel Argo Vooremaal (ROPK), kes Hyeres’i MK-etapil saavutas tihedas konkurentsis 6. koha, ning Karl-Martin Rammol (ROPK), kes mullusel juunioride EM-il tuli neljandaks.

Eesti juunioride koondist esindavad Martin Sepp (ROPK) ja Henri Ingelman (ROPK). Laser Radial klassis võistleb 4 eestlast, nende seas koondislane Anne-Mari Luik (ROPK) ja juunioride koondislane Anna Pohlak (TJK).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles