Taaramäe: kolmas koht on maksimum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaal jätkuval Dauphine Libere velotuuri 4. etapil viienda koha saanud ja kokkuvõttes üheksandaks kerkinud Rein Taaramäe võib õnnestumise korral poodiumile kerkida.


«Kolmas koht on maksimum,» hindas Taaramäe. «Suurim küsimärk on, kas suudan mööduda teisel kohal asuvast ameeriklasest Tejay Van Garderenist (edestab eestlast 2.13ga – toim).» Cofidise proff kaotab liidrisärgi säilitanud sloveenile Janez Brajkovicile (Radioshack) 3.28, kuid näiteks kuues koht on 33 sekundi kaugusel.

4. etapi otsustavad sündmused hakkasid arenema veidi enam kui kümme kilomeetrit enne finišit, kui lõputõusul terad sõkaldest eralduma hakkasid.

Kui lõpuni oli jäänud 1,7 km, ei suutnud keegi vastata prantslase Nicolas Vogondy kiirendusele. Kui sõita jäi 1,2 km ja kümmekond meest mäel peaaegu seisma hakkasid jääma, spurtis teise koha saanud Romain Sicard.

Taaramäe hoidis end Brajkovici ja Alberto Contadori tuulde, kuid tempot dikteerima asuda polnud tal jaksu. «Vogondy lihtsalt sõitis eest ära. Minu eesmärk oli riske vältida ning lõpetada koos Brajkovici ja Contadoriga. Mul polnud nii head jalga, et ise lõpus rünnata,» ütles Taaramäe, kellel purunes etapi alguses kumm, kuid meeskonnakaaslased aitasid ta tugeva küljetuule kiuste peagrupile järele.

Vogondy võidu muutis eriliseks see, et mullu detsembris käskisid arstid tal südamerütmihäirete tõttu tippspordist loobuda, kuid andsid kaks kuud hiljem tehtud lisatestide järel jätkamiseks siiski loa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles