Barcelona mängijat viskas banaaniga vastaste treener

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona kaitsja Dani Alves.
Barcelona kaitsja Dani Alves. Foto: SCANPIX

Hispaania politsei vahistas mehe, kes viskas pühapäevase liigamängu ajal Barcelona mustanahalist äärekaitsjat Dani Alvesi banaaniga. Pahategijaks osutus üllatuslikult vastasmeeskonna Villarreali noortetreener.

Hispaania meedia teatel vallandati 26-aastane David Campayo Lleo otsekohe klubist, ehkki Villarreal keeldus ametlikult kinnitamast, kas mees oli tõesti nende juures ametis. Samuti määrati talle eluaegne staadionikeeld ning Villarreali koduks olevale El Madrigalile pole tal seetõttu enam kunagi asja.

Campayo Lleot ootab rassistliku solvangu eest Hispaania seaduste järgi ees halvimal juhul koguni ühe- kuni kolmeaastane vangistus. Lisakaristuse määrab talle tõenäoliselt ka Hispaania jalgpalliliit.

Alves käitus platsile visatud banaani nähes teravmeelselt, kui korjas puuvilja maast üles ja pistis selle nahka. Brasiilia koondislasele on pärast pühapäeval juhtunut sotsiaalmeedia vahendusel toetust avaldanud ning ühtlasi rassismi hukka mõistnud sajad jalgpallurid ja teised avaliku elu tegelased, poseerides fotodel banaaniga ja kasutades Alvesi meeskonnakaaslase Neymari poolt juhtunuga seoses kasutusele võetud lauset «Me oleme kõik ahvid.».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles