Ebapädev kohtunik röövis Kalev Chocolate Teamilt kulla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Puusepp.
Martin Puusepp. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti jalgratta profimeeskonna Kalev Chocolate Teami mänedžer Jüri Savitski oli pärast pühapäeval Karksi-Nuias lõppenud Eesti grupisõidumeistrivõistlusi kohtunike tegevuse üle nördinud. Savitski sõnul võttis õigusemõistjate tegevusetus tema tiimi kuuluvalt Martin Puusepalt kuni U-23 arvestuses kuldmedali.


Pahameelt tekitanud olukord oli järgmine. Üheksanda ringi tõusul suutsid 11-mehelises juhtgrupis Alo Jakini spurdile vastata Puusepp, Jaan Kirsipuu, Mart Ojavee, Erki Pütsep, Kalle Kriit ja Tanel Kangert. Finišis napilt Puuseppa edestanud Prantsuse amatöörklubi Saint-Etienne’i esindaja Silver Schultz jäi koos Urmo Utari, Gert Jõeääre ja Reijo Puhmiga maha.

«Schultz sai koos teistega CFC auto tuules (selline tegutsemine on reeglitega keelatud – toim) puhata ja ringi lõpuks jõudsid nad liidritele järele,» kirjeldas pahameele esile kutsunud sündmusi saateauto aknast oma silmaga näinud Savitski.

«Süüdi pole ratturid ega nende ette jäänud saateauto juht. Tegemist on puhtalt kohtuniku ebakompetentsusega, kes pidanuks masinad paremale teeserva suunama,» jätkas Savitski. «Puusepp oli viieliikmelises juhtgrupis ainus alla 23-aastane rattur ja saanuks suure tõenäosusega temposõidu kõrvale teise kuldmedali.»

Eesti meistrivõistluste peakohtunik Madis Lepajõe ütles Postimehele, et selles sõidu faasis midagi lubamatut ei juhtunud.

Küll määrati 300-kroonine trahv Pütsepale, Jõeäärele ja Puhmile selle eest, et nad sõitsid 11. ringil neid juhtgrupile järele vedanud auto tuules. 1000 krooni võrra peab kukrut kergendama Fixus Spordi esindaja Veiko Põder, kes nimetatud masinat juhtis. Jõeäär sai lõpus 6., kõhuhädaga võidelnud Pütsep 7. ja Puhm 10. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles