Salapärastel põhjustel maha põlenud Hirvoneni auto läks tiimile kalliks maksma

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvoneni auto vrakk.
Mikko Hirvoneni auto vrakk. Foto: twitter.com

Sardiinia autoralli MM-etapil põles kahe katse vahelisel ülesõidul maha soomlase Mikko Hirvoneni rallimasin. Nüüd tunnistas M-Spordi boss Malcolm Wilson, et meeskonnale tähendab see 500 000 euro suurust kahju.

Hirvonen oli oma kaardilugejaga sõitmas parajasti neljanda katse startipaika, kui tee ääres tehti rehvide vahetamiseks kiire peatus. Kui kuuendat kohta hoidnud Hirvonen ja tema kaardilugeja taas sõitma asusid, märkasid nad auto tagumises otsas leeke. Kiiruga peatasid mehed auto, ent leegid levisid hoogsalt ja nii polnud tulekustutitest kasu ja Hirvoneni masin põles maha.

«Rahaliselt on kahju tohutult suur. Kuna me autosid ei kindlusta, siis on kahju umbes 500 000 eurot. See on meile suur löök,» sõnas Wilson wrc.com’ile.

«Raske avarii järel on kõik mehaanilised osad endiselt korras ja kasutamiskõlbulikud, kuid praeguse õnnetuse järel ei olnud enam midagi päästa. Kõik on hävinenud ja see on meile suur kaotus,» lisas ta. «Viime auto Suurbritanniasse tagasi, kuid tõenäoliselt on raske põlengu põhjust tuvastada. Loomulikult, kui selgub, et mingi asi lõhkus kütusepaagi, siis on asi selge.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles