Eesti korvpallikoondis kohtub MMi eel kolme finaalturniiril mängiva koondisega

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angoola korvpallikoondise liikmed.
Angoola korvpallikoondise liikmed. Foto: SCANPIX

Täna alustas suvist ettevalmistust Eesti korvpalli B-koondis. Kui täna oli alustajate seas 11 meest, siis ajapikku lisandub harjutajate sekka aina rohkem tavapäraseid põhikoosseisu mehi. Praeguseks on paigas ka suvine kontrollmängude kalender ja enne Hispaanias toimuvat MM-finaalturniiri saab Eesti kohtuda kolme MMil mängiva meeskonnaga.

Eesti korvpallikoondis kohtub Guadalajaras toimuvates kohtumistes kõikide MMile jõudnud Aafrika koondistega. 22. augustil minnakse vastamisi Senegaliga, 24. augustil Egiptusega ning 25. augustil Angoolaga. MM-finaalturniiriga tehakse Hispaanias algust 30. augustil.

Suve jooksul kohtub Eesti koondis veel kahel korral Lätiga (14. ja 15. juuli) ja Taaniga (26. ja 27. juuli) ning korra USA üliõpilaskoondise (4. august) ja Austriaga (6. august).

Kui täna alustas suvisteks mängudeks etevalmistust 11 meest, siis tavapärastest põhimeestest oli kohal juba ka Sten-Timmu Sokk. Peatreener Tiit Soku sõnul peaks uuest nädalast treeningutega liituma ka Rain Veideman. «Loodame, et 17. juuliks on enamus mehi kohal. Esmaspäevast liitub treeningutega Veideman ning uuest nädalast on kohal ka Rain Raadik ning Kristjan Kitsing. Eks seltsis on ikka segasem ja üksi on metsa vahel ju tüütu joosta,» avaldas peatreener lootust, et põhimehed liituvad samuti peagi koondisega.

Sokk loodab, et ehk suudab mõni B-koondise meestest tõusta suvega ka põhikoosseisu kandidaadiks. «B-koondise mängijate puhul ongi neil vimalus enda näidata ja tõestada. Kunagi alustasin ise ka B-koondisest ja sealt õnnestus siis edasi tõusta,» märkis Sokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles