Mourinho: 19-aastasele ulmepalka makstes tapaksin Chelsea

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea peatreener Jose Mourinho.
Chelsea peatreener Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho selgitas, miks ta otsustas loobuda noore ja andeka äärekaitsja Luke Shaw palkamisest, ehkki noormees on ise tunnistanud, et on Chelsea fänn ja tahtnuks seal mängida.

Mourinho meelest olnuks ebaõiglane maksta Shaw’le sellist palka, mida mees küsis. Väidetavalt tahtis Shaw palgaks saada 100 000 naela nädalas, siirdudes seetõttu Southamptonist hoopis Manchester Unitedi ridadesse, kes oli nõus tema soovi rahuldama. Mourinho arvates lõhkunuks selline palganumber Chelsea klubi sisekliimat.

«Kui maksame 19-aastasele nädalas seda, mida ta küsis, oleksime tapnud riietusruumis valitseva stabiilsuse. Ta on hea mängija, suurepärane mängija, aga niisuguse summa korral oleks mul järgmisel päeval kabineti ukse taga järjekord mängijatest, kes küsivad: kuidas saab olla nii, et ma mängin klubi eest 200 mängu, võidan selle ja selle karika, aga 19-aastane tuleb ja saab kohe minust rohkem raha?» selgitas Chelseaga Austrias treeninglaagris viibiv Mourinho ajakirjanikele oma muret.

Chelsea palkas klubist lahkunud Ashley Cole’i asemel vasakkaitsja kohale hoopis Madridi Atleticoga läinud hooajal Meistrite liiga finaali jõudnud brasiillase Filipe Luisi. Mourinho rõhutas, et Chelsea peab jälgima ka rahalise ausa mängu reeglitest kinnipidamist. «Selline palgasumma oleks hoobilt meie palgatasakaalu kummuli löönud ja ma ei saa seda lubada. Filipe tuli palju soodsamatel tingimustel. Ma ei kritiseeri muidugi teist klubi, et nad otsustasid Shaw’le sellist palka maksta. Maksku palju tahavad. Mul pole selle kohta ühtegi halba sõna öelda,» lisas Mourinho.

Unitedi peatreener Louis van Gaal märkis seepeale, et kui vaja, arutab ta Mourinho kommentaare portugallasega silmast silma – mehed töötasid koos Barcelona klubi juures ning tunnevad teineteist hästi. «Ma ei pea midagi vastama. Minu meelest pole mul tarvis selliseid asju meediaga arutada. Pigem räägin otse Josega,» sõnas Unitediga USA turneel viibiv van Gaal ajakirjanikele, kes lootsid temalt Mourinho kommentaaride kohta vastust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles