Ametlik: Manchester United maksis Angel Di Maria eest rekordilise summa

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angel Di Mariast sai Inglismaa klubide jaoks aegade kalleim mängija
Angel Di Mariast sai Inglismaa klubide jaoks aegade kalleim mängija Foto: Manchester United/Twitter

Manchester Unitedi jalgpallimeeskond sõlmis täna õhtul suurtehingu, kui 75 miljoni euro eest osteti Madridi Realist poolkaitsja Angel Di Maria. Kui võimalikust tehingust on räägitud juba pikemat aega, siis täna läbis argentiinlane Manchesteris meditsiinilise kontrolli ja sõlmis klubiga lepingu.

BBC Sport teatab, et Di Maria sõlmis klubiga viie aasta pikkuse lepingu. Tõenäoliselt jookseb Di Maria esmakordselt ManU särgis väljakule laupäeval, kui Premier Leagues minnakse vastamisi Burnley’ga.

26-aastane Di Maria kuulus Reali ridadesse alates 2010. aastast. Selle aja jooksul pidas ta klubi eest 190 mängu ja lõi 36 väravat. Maikuus aitas ta Madridi Reali Meistrite liiga võitjaks, kui ta nimetati ka finaali parimaks. Lisaks krooniti ta Reali ridades korra Hispaania meistriks ning kahel korral Hispaania karikavõitjaks.

Enne seda pallis Di Maria kolm aastat Lissaboni Benfica ridades ja enne seda kodumaal Rosario Centrali meeskonnas. Sel suvel kuulus Di Maria ka MMil hõbemedali võitnud Argentina koondise ridadesse.

Sel suvel on ManU lisaks Di Mariale soetanud veel tema kaasmaalase Marcos Rojo, inglase Luke Shaw ning hispaanlase Ander Herrera.

Premier League senine suurim tehing leidis aset 2011. aasta talvel, kui Londoni Chelsea maksis Fernando Torrese eest 58 miljonit eurot. Manchester Unitedi senine suurim ost oli Juan Mata, kelle eest maksti sel talvel 45 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles