Eesti saavutas kettaheites meeskondliku esikoha

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: SCANPIX

Tallinnas Kadrioru staadionil toimus rahvusvaheline kergejõustiku võistlus ERGO maailmamängud Tallinn 2010, mille naelaks oli meeskondlik kettaheitevõistlus.

Postimees toob võistluse käigu operatiivselt lugejateni.

Võistlustules on: Eesti (Gerd Kanter, Aleksander Tammert), Poola (Piotr Malachowski, Przemislaw Czajkowski), Venemaa (Bogdan Pištšalnikov, Sergei Ljakhov), Leedu (Virgilijus Alekna, Audrius Gudzius), Iraan (Ehsan Hadadi, Mohammad Samimi), Horvaatia (Martin Maric, Roland Varga), Maailm (Lois Maikel Martinez, Omar El Ghazaly), Euroopa (Zoltan Kövago, Erik Cadee).

I VOOR

Tammert heidab avakatsel 59.87 meetrit, mis on seni parim tulemus. Nüüd aga teeb arvestatava tulemuse venelane Pištšalnikov, kui heidab 63.13. Hadadilt 60.62 ning läheb sellega teiseks. Nüüd astuvad kettaringi aplausi saatel Alekna ja Malachowski - mõlematelt tugevad heited, vastavalt 63.15 ning 64.59. Kanteri avakatse ebaõnnestus.

II VOOR

Tammert tulemust ei paranda, heites 59.26. Kanteri teine katse 64.24.

III VOOR

Tammert ületab 60 meetri piiri, heites 60.31. Alekna heidab 64.62. Malachowski piirdub 59.18ga. Kanteril ebaõnnestub ka kolmas katse.

IV VOOR

Tammertile tõuseb punane lipp ja tema parimaks tulemuseks jääb 60.31, mis individuaalarvestuses tähendab 8. kohta. Pištšalnikovile 60.76 ning neljas koht individuaalses. Venemaale kuues koht. Kanter viimasel katse 64.02ga tulemust ei paranda ja lõpetab individuaalarvestuses võistluse teise kohaga Malachowski taga. Kanterile ja poolakale järgnesid Virgilius Alekna 64.22 ja Ehsan Hadadi 63.95-ga.

Üldarvestuses saavutas Eesti esikoha! Leedu jäi vaid 5 cm kaotusega teiseks ning Poola kolmandaks.

«Võistkondlikult küll võitsime, kuid oma tulemusega rahule ei jäänud,» sõnas Kanter võistluse lõppedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles