Mägi käsipallist Saksamaal: igapäevane treening võrdub ettevalmistuslaagriga Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Mägi
Janar Mägi Foto: Erakogu

Eesti käsipallikoondise paremsisemine Janar Mägi on pidanud oma uue koduklubi, 2. Bundesligasse kuuluva EHV Aue eest esimesed kontrollmängud ning endise HC Kehra mängija esitused pole olnud pahad.

Esmajoones põrutas Aue Hongkongi, kus nahutati alustuseks Singapuri 57:3. Seejärel kaotati Guangdongile (Hiina) 26:27 ja Hiina koondisele 27:30. Pronksimatšis saadi Guangdongilt revanš 34:24. Eestlasest tagamängija valiti All Star meeskonda.

Neljas Saksamaa linnas toimunud ja 16 meeskonda koondanud Sparkassencupi alagrupis kaotas Aue hiljem finaali jõudnud Rumeenia meistrile Constantale 26:30 (Mägi 4 väravat), hilisemale võitjale Valgevene koondisele 27:28 (Mägi 4) ja samuti 2. Bundesliga lõunatsooni kuuluvale ThSV Eisenachile 27:29 (Mägi 5).

Pühapäeval lõi Aue Tšehhi klubi Plzeni Lokomotivet 26:22. Mägi oli 5 väravaga võitjate resultatiivseim.

«Arvestades seda, et treener kasutab mind rünnakul ja kaitses 30 minutit, pole visatud väravate arv paha,» lausus 23-aastane ja 196 cm pikkune Mägi. «Käsipalli mõistes on siin toimuv täiesti erinev. Igapäevane treening võrdub ettevalmistuslaagriga Eestis.»

Täna alustasb Aue turniiri Rostockis. Esimeseks vastaseks on 2. Bundesliga kaheksas meeskond Potsdami VfL, keda juuli lõpus kodus kahel korral võideti. Seejärel minnakse vastamisi kohaliku Empori (2. Bundesliga) ja Redbergslidsiga (Rootsi).

2. Bundesliga hooaeg algab 28. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles