Mika Häkkinen esines ootamatu avaldusega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Häkkinen ja ta naine Marketa Kromatowa
Mika Häkkinen ja ta naine Marketa Kromatowa Foto: SCANPIX

Kui üldiselt on pea kõik endised ja praegused vormelipiloodid kritseerinud vormel-1 uut poliitikat, mille alusel jagatakse hooaja viimasel etapil topeltpunkte, siis kahekordne maailmameister Mika Häkkinen astus uue süsteemi kaitseks välja.

«Paljudele see ei meeldi, kuid tegelikult on ju hea, et võitja selgub viimasel etapil,» rääkis Häkkinen Ilta-Sanomatele. «Mina võitsin mõlemad MM-tiitlid viimasel etapil. See on nii F1 kui ka fännide jaoks parim lahendus.»

Häkkinen jätkas: «Paljud Michael Schumacheri meistritiitlid olid selged juba enne hooaja lõppu. Samasugune seis oli ka Sebastian Vetteli valitsemisajal. Midagi pidi sellises seisus ju ette võtma.»

Vormel-1 viimasele etapile läheb liidrina vastu Lewis Hamilton, kelle edu Nico Rosbergi ees on 17 punkti. Tegelikult oleks tiitlivõitja lahtine ka ilma topeltpunkte jagamata, kuid siiski annab selline süsteem Rosbergile veidi suurema võimaluse esikoht endale napsata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles