Mainekas portaal valis Kruuda maailma kümne parima rallimehe hulka

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda
Karl Kruuda Foto: Timo Anis

Ralliportaal maxrally.com tegi kokkuvõtteid 2014. aastast ning veidi ootamatu tunnustuse osaliseks sai ka Eesti rallimees Karl Kruuda. Portaal tõi välja lõppeva aasta kümme parimat rallimeest ning tänavu Soome meistriks kroonitud Kruuda pääses tabelis üheksandale kohale.

1. Stephane Sarrazin

Tabeli tippu kerkis prantslasest võidusõidu multitalent, kes on 1999. aastal osalenud ühel vormel-1 GP-l, teinud eduka karjääri Le Mansi sarjas ning aastatel 2004-2006 kihutas ta autoralli MMil. Muuhulgas tegi mees sellel hooajal kaasa ka elektrivormelite sarjas. Tänavune hooaeg oli mehel aga märkimisväärne, kuna võitis kõik rallid, kus osales. Neid oli küll kaks, kuid maxrally.com-i arvates oli see saavutus piisav, et prantslane aasta parimaks valida.

2. Sebastien Ogier              

Domineeris autoralli MMil ja võttis kindla võidu. Talle osutati tänavusel hooajal küll tavapärasest rohkem vastupanu, kuid siiski oli prantslase ülekaal võimas.

3. Paolo Andreucci

Ligi 50-aastane legend võitis kaheksandat korda Itaalia meistritiitli.

4. Kris Meeke

Citroenil kihutab britt oli ainus mees, kes suutis Volkswagenitele korralikku konkurentsi pakkuda.

5. Jari-Matti Latvala

Soomlase jaoks oli tegemist tõelise läbimurdeaastaga. Esimest korda püsis ta pikalt tiitlikonkurentsis ning võib eeldada, et võitleb esikoha nimel ka järgmisel aastal.

6. Elfyn Evans

25-aastane britt tegi kaasa elu esimese täishooaja WRC sarjas ning näitas väga head kiirust. Järgmisel hooajal koos Ott Tänakuga M-Spordi põhisõitjate hulka kuuluv Evans alustas oma WRC karjääri paremini kui näiteks legendaarne Sebastian Loeb.

7. Sebastian Loeb

Tegi koos abikaasast kaardilugejaga kaasa Rallye du Varil ning võitis. Juba teine prantslane selles nimekirjas, kes ainult võite tunnistas.

8. Raimund Baumschlager

55-aastane austerlane krooniti tänavu 12. korda kodumaa rallimeistriks. Tema kõrval paistab isegi Anderucci noore mehena. Jannerrallye’i võistlusel oli Baumschlager lähedal ka Robert Kubica alistamisele. 1980. aastatel sai temast esimene rallimees, keda hakkas sponsoreerima Red Bull.

9. Karl Kruuda

Kruudast sai 59 aasta jooksul esimene mittesoomlane, kes võitis Soome meistritiitli. Portaal toob välja, et Kruuda pidi tiitli nimel kõvasti vaeva nägema ning Turu rallil lõpus sai ta kirja konkurendiga identse aja. Kruuda oli tänavuse aasta üks silmapaistvamaid sõitjaid ühe kõige silmapaistvama autoga.

10. Robert Kubica

Vormel-1 sarjas vigastuse tõttu taanduma pidanud poolakas juhtis Monte Carlo rallit poole minutiga, kuigi istus esimest korda elus Ford Fiesta RS WRC roolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles