EM-pileti püüdmist jätkav Pahapill: võistlus lõppeb alles 1000 meetri jooksuga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas toimunud rahvusvaheline seitsmevõistlus. Mikk Pahapill sai kolmanda, Kaarel Jõeväli neljanda koha.
Tallinnas toimunud rahvusvaheline seitsmevõistlus. Mikk Pahapill sai kolmanda, Kaarel Jõeväli neljanda koha. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Aastaid tagasi oli talvine mitmevõistlus Tallinnas üks sporditalve tippsündmusi, kus võistlemas nähti maailma mitmevõistluse tippe ja tribüünid olid pealtvaatajatest tulvil. Tänaseks on pilt kardinaalselt muutunud: osalejaskond on keskpärane ning tribüünidele jäänud vaid üksikud tõelised selle ala fännid. See kõik ei sega aga vanameister Mikk Pahapillil püüdmast Praha EMi piletit tagavat tulemust.

Kuus aastat tagasi Torinos Euroopa sisemeistriks kroonitud 31-aastane Pahapill liikus eilsel Tallinna mitmevõistluse avapäeval diiselmootori kombel. Vaevaliselt käima saades ja aeglaselt hoogu kogudes – 60 m 7,28, kaugus 7.19, kuul 15.18 – ning kõrgushüppes mitu kõrgust teisel või kolmandal katsel ületades ning lõpuks 2.05ni jõudes juba emotsionaalselt särades sai ta nelja alaga kokku 3295 punkti. Tulemuse, mis lubab täna õhtupoolikuks koguda üle 5800 punkti, millest peaks EMile pääsuks piisama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles