Kink lükkas tagasi Ida-Euroopa suurklubide pakkumised

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Ragnar Klavan (vasakult), Tarmo Kink, Kaimar Saag ja Enar Jääger.
Pildil Ragnar Klavan (vasakult), Tarmo Kink, Kaimar Saag ja Enar Jääger. Foto: Mihkel Maripuu

Äsja Šotimaa jalgpalli kõrgliigas mängiva Invernessi meeskonnaga liitunud Tarmo Kink tunnistas intervjuus sealsele meediale, et ta lükkas tagasi mitu pakkumist Ida-Euroopast, kuna tahtis väga liituda mõne läänelikuma meeskonnaga.

Kink lahkus möödunud suve alguses Ungarist Kaposvari Rakoczist ning asus uut tööandjat otsima. Mees hoidis end vormis Levadia treeningutel ning ootas õiget pakkumist. Kuni rohkem kui pool aastat hiljem tuli kõne Šotimaalt.

Foto: Joosep Martinson/ Õhtuleht

«Suvel oli mul mitu võimalust kohtadest, kuhu ma ei tahtnud minna. Oleksin võinud liituda Bulgaaria meeskonna Sofia CSKAga, mis on suur klubi ja liigas hoiavad nad esikohta. Kuid seal käivad asjad nii, et kui hästi ei mängi siis palka ei saa. Siis oli veel Bukarest Rapid, suur meeskond Rumeeniast, kuid ka seal on probleeme,» selgitas Kink ajalehele The Herald.

CSKA puhul on tegemist 31-kordse Bulgaaria meistermeeskonnaga ning Rapid on Rumeenia meistriks kroonitud kolmel korral. «Probleem ei olnud väljakutse puudumises. Oleksin võinud minna CSKAsse, kuid mulle ei meeldi sealne elu – tahtsin minna Lääne-Euroopasse, näiteks Inglismaale, Saksamaale või Pranstsumaale,» selgitas Kink.

Pakkumisi tuli ka Ungarist, teiste seas tundis huvi ka riigi kuulsaim meeskond Ferencvaros. «Ma ei tahtnud Ungraisse enam tagasi minna, kuna tundsin, et olen seal juba kõik saavutanud,» arutles Kink. Lisaks tunti ründaja vastu huvi ka Poola kõrgliigast.

Kingi senine karjäär on olnud kui Ameerika mägedel. 17-aastaselt debüteeris ta Moskva Spartaki ridades Venemaa kõrgliigas, kuid läbimurret tegemata naasis noor jalgpallur siiski kodumaale Levadiasse. Läbi Ungari klubi Győri ETO murdis Kink 2010. aastal Inglismaa esiliigasse, kuid ka Middlesbrough’ meeskonnas ei laabunud asjad eestlasele soodsat rada pidi. Seejärel jõudis ta läbi Ukraina ja Itaalia klubide tagasi Ungarisse, seekord Kaposvari ridadesse. Nüüd ootab ees karjäär Šotimaa kõrgliigas.

Eile tegi Kink Invernessi eest ka debüüdi, kui aitas klubi Šotimaa karikasarjas 1:0 võiduni Raith Roversi üle. Poolfinaalis minnakse vastamisi kas Henri Anieri tööandja Dundee Unitedi või kuulsa Glasgow Celticuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles