Juuso ja Henri Roihu said Helsinkis 3. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Juuso ja Henri Roihu.
Vennad Juuso ja Henri Roihu. Foto: Riina Ramst

Helsinkis lõppes täna Nyländska Jaktklubben korraldatud Helly Hansen Cup, mis oli Eesti 29er klassi purjetajatele alanud hooaja esimeseks edetabeli regatiks.

Laupäeval olid Helsinkis jäised purjetamistingimus, edelatuul puhus 10 m/s ja õhutemperatuur püsis 8 kraadi ümber. Tugeva tuule sõitudes suutsid vaid pooled paadid finišeerida ja eespool olid need, kes vähem ümber käisid ja varustuse tervena hoidsid. Tänane kirde suunast 3-8 m/s puhunud keerutav maatuul nõudis purjetajatelt tähelepanelikkust pagide lugemisel.

Tallinna poisid Juuso ja Henri Roihu (TJK) purjetasid hästi kõigis sõitudes, kuid laupäeval purunenud roolipinn jättis võistlusseeriasse ühe mitteosalemise.

Kokkuvõttes saavutasid vennad Roihud kolmanda koha seeriaga 2,DNC,2,2,6,3,3,2, mis andis kokku 20 punkti. Regati võitsid Juho Kotiranta ja Akseli Keskinen (HSS) 7 punktiga. Teise koha saavutasid Alexander Grönblom ja Martin Mikkola (HSS) 17 punktiga.

Järgmiste Eesti paatkondade tulemused:

5. koht Ardi ja Paul Bogdanov (TJK) 30 p.

8. koht Hardi Anton ja Olle Saar (TJK) 58 p.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles