Eesti tippujujad lihvivad vormi Mankoci ja Aljandi endise treeneri käe all

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Liivamägi.
Martin Liivamägi. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti ujumiskoondislased Martin Liivamägi, Pjotr Degtjarjov ja Tess Grossmann sõitsid esmaspäeval Sloveeniasse treeninglaagrisse, kus nad harjutavad järgmised kolm nädalat Triin Aljandi ja Peter Mankoci endise treeneri Dmitri Mancevici käe all.

Laagri eesmärkidest rääkides kõlab kõigi suust praktiliselt ühine vastus: «Eesmärk on omandada uusi kogemusi ning saada paremaks.» Sellise suhtumisega sõitsid esmaspäeval kolm Eesti koondislast Sloveeniasse, täpsemalt linna nimega Ptuj. «Ettevalmistus on suunatud kindlasti MMile, enam sellist tsüklit ei tule, kus ujusime (võistlustel) kolm nädalavahetust järjest,» rääkis 50-kordne Eesti meister Martin Liivamägi.

Pjotr Degtjarjov lisas omalt poolt: «Kindlasti lähme enne MMi kuskile võistlema, kuid plaan ei ole veel sada protsenti kindel. Eesmärgiks olen võtnud täita MMi A-normi.» Lisaks kolmele eestlasele on laagris veel Valgevene ja Kasahstani koondised. Kokku on ujujaid 42, kes on omakorda jaotatud nelja gruppi. «Üritan igal treeningul saada veel paremaks,» rääkis 48 starti tiitlivõistlustel teinud Degtjarjov.

Tess Grossmann, kes märtsi keskel käis seljaoperatsioonil, on täielikult paranenud ning vajutab treeningutel ainult gaasipedaali. «Treeningutel pole pidanud järeleandmisi õnneks tegema,» ütles Grossmann.

Ükski Eesti koondislane pole veel täitnud MMi A-normatiivi. «A-normi jaoks ma koormust alla küll ei hakka võtma. Kuid iga start, mis ma teen, loodan saada normile lähemale,» rääkis Grossmann.

Kuna Peter Mankoc ei saa treeninguid läbi viia seoses kooli õpingute tõttu, saatis ta hoolealused oma endise treeneri Dmitri Mancevici käe alla. Mancevici juhendamisel võitis Triin Aljand viis tiitlivõistluste medalit ning tema abikaasa Mankoc tuli Mancevici käe all ka maailmameistriks.

«Dmitri on kõige loogilisem variant, kuna tema ja Peteri mõttemaailmad on sarnased. Usun et sellega ei teki MMi ettevalmistuses suuri muudatusi,» analüüsis Liivamägi.

Esimesed kaks nädalat viibivad meie ujujad väikelinnas Ptuj, kus elab ligikaudu 20 000 inimest. Viimaseks nädalaks siirduvad nad Koperise, kus annavad enda treeninglaagrile viimase lihvi. Eestisse jõuavad nad tagasi 6. juuniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles