Visnapuu kaotusest: võit võeti meilt käest

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki peatreener Indrek Visnapuu.
Rocki peatreener Indrek Visnapuu. Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki korvpallurid said eile õhtul hakkama uskumatu teoga – kahjuks negatiivses võtmes.



Balti liiga kohtumises Norr­köping Dolphinsiga juhtisid tartlased sisuliselt kogu kohtumise ning veel seitse minutit enne lõppu oli nende edu näiliselt turvaline – 73:57. Paraku suudeti see maha mängida. Viimase seitsme minuti minimatš kaotati 3:19, seejuures normaalaja lõpus lubati Rootsi klubi palluritel visata 11 vastuseta punkti.

«See võit pigem võeti meilt, mitte me ise ei andnud,» sõnas Rocki peatreener Indrek Visnapuu. «Loomulikult tegime ka ise vigu, mida ei tohiks läbi lasta, kuid neljandal veerandajal kohtunike vile lihtsalt vaikis.»


Visnapuu juhtis tähelepanu asjaolule, et see oli esimene kord, kui nad teenisid vastastest vähem vabaviskeid. Viimasel veerandajal ei pääsenud tartlased kordagi vabaviskejoonele. «Vile lihtsalt vaikis,» lausus Visnapuu. «Kui aga mitu korda jäetakse viga võtmata, tekitab see mängijates ebakindlust – enam ei osata õieti olla.»

Lisaajal pääses Rock küll korraks ette, ent võimsa hoo kogunud Dolphinsit ei suutnud nad enam pidurdada. Väljakuperemehed viskasid viie minutiga 21 punkti ning võitsid kohtumise 97:88.

Rocki peatreeneri sõnul oli Dolphins lisaajal juba sellises hoos, et neid ei õnnestunud enam pidurdada. «Kui üks meeskond tuleb tagant ning viigistab normaalaja viimasel sekundil, saavad nad ka lisaajal hea emotsiooniga hoo üles,» selgitas ta allajäämise tagamaid. «Meie meeskonnas oli mitu meest, kelle jaoks oli olukord uudne – Balti liiga kõrgem divisjon ja välismäng.»

Korvpall

Balti liiga

Dolphins – Tartu Rock 97:88
Dolphins: Kjellbom 27, Lindqvist 16.
Rock: Eziukwu 17, 10 lp, Talts 14, Tsintsadze 13, 7 rs, Veideman 11, Eichfuss 10, Sokk 8, Allingu 8, Kurbas 8.

Riia VEF – Valmiera 59:44
Liepaja – Rudupis 75:86 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles