Eesti sulgpallurid liiguvad olümpiakursil

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Liis Treimann

Eelmisel nädalal Türgis Euroopa karikaetapi võitnud Kati Tolmoff ja Bulgaarias turniirivõidu saanud Raul Must on kindlustamas pääset järgmise aasta Rio olümpiale.

Sulgpallis kestab olümpia kvalifikatsiooni periood aasta aega alates selle aasta 1. maist. Olümpiale pääsejad selgitatakse maailma edetabeli alusel, kus võetakse arvesse kümme aasta jooksul mängitud parimat turniiri.

Sel nädalal maailma edetabelis 47. kohal oleval Raul Mustal on koos juba seitsme turniiri punktid. Olümpiale pääsejate arvestuses on ta 17, kokku saab olümpiamängudele üksikmängudes 38 sportlast. Seega on Mustal vaja veel vaid kolme turniiri punkte. Kui ta mängib neil võistlustel samal tasemel, kui eelnevatel selle aasta turniiridel, on olümpiapilet käes.

Kati Tolmoff, kes tõusis eelmisel nädalal saadud turniirivõiduga edetabelis kümme kohta kõrgemale 67. kohale,  on olümpia kvalifikatsiooni perioodil mänginud alles neli turniiri. Kuid maailma edetabeli alusel oleks ta samuti olümpiale pääseja, eeldusel, et suudab järgmiste võistlustega püsida maailma edetabelis 80 parima hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles