Makedoonia käsipallikoondise mängijate mäss sundis treeneri lahkuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljubomir Savevski.
Ljubomir Savevski. Foto: Makedoonia Käsipalli Liit

Kolmapäeval Skopjes Eesti käsipallikoondist võõrustava Makedoonia ridades valitsenud kaos võib luua soodsa pinnase meie meestele.

Intrigeeriv lugu hakkas hargnema oktoobri alguses, kui Makedoonia alaliit teatas, et ei pikenda lepingut kuulsa horvaadi Lino Cervariga.

Tüliõunaks oli raha. Riigi suurim käsipallitoetaja ja parima klubi HC Metalurgi, mida juhendab Cervar, juht Minco Jordanov teatas, et ei rahasta enam koondist.

«Ma ei tunneta Makedooniat reklaamides riigi tuge,» lausus Jordanov. «Arendame käsipalli, kuid riik ei hooli sellest. Seetõttu ei saa ma rahvusmeeskonna ees rahalist vastutust võtta.»

See oli alles algus. Eelmisel teisipäeval lahvatas aga skandaal – kuus Metalurgi mängijat keeldusid uue juhendaja Ljubomir Savevski all rahvusmeeskonnas mängima, väites, et treener olla nad koondisest välja visanud. Savevski eitas seda kategooriliselt ja soovis, et alaliit neid pallureid karistaks.

Kolmapäeval teatas Savevski, et paneb tüli tõttu ameti maha. «See on minu ainuisikuline otsus koondise huvides. Rahvusmeeskond on üle kõige,» ütles Makedoonia naiskonna 2007. aasta MMil 12 parema sekka tüürinud mees.

Savevski asemel haaras tüüri tema esialgne abiline Zvonko Sundovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles