Contadori tulek sundis Cancellarat Saxo Bankist lahkuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabian Cancellara.
Fabian Cancellara. Foto: SCANPIX

Maailma parim temposõitja Fabian Cancellara tunnistas, et langetas otsuse Saxo Banki jalgrattameeskonnast lahkuda pärast seda, kui Tour de France’i kolmekordne võitja Alberto Contador Taani tiimiga lepingu allkirjastas.

«Bjarne Riis (Saxo Banki juht – toim.) on mänginud mu karjääris olulist rolli, kuid teadsin, et Contadori tulek tähendab mulle suuri muutusi,» lausus Cancellara. «Ma ei saa endale lubada, et mind pole ühel hooajal tipus. Õppisin Riisilt palju, kuid mul peavad olema head tingimused igal tasemel. Rattaspordis on raha, kuid see ainuüksi ei kindlusta võite. Mul jäid Saxo Bankist head mälestused ja tahan samade inimestega jätkata.»

Kuigi Cancellara pole oma uut töökohta teatanud, siirdub ta tõenäoliselt loodavasse Luksemburgi meeskonda, kuhu läksid Saxo Bankist teiste seas vennad Andy ja Fränk Schleck.

Tänavu neljandat korda järjest temposõidus MM-kulla võitnud Cancellara ütles, et keskendub uuel hooajal Liege-Bastogne-Liege’i klassikule, Kopenhagenis peetavale MMile ja Lombardia tuurile. Et nimetatud võistlustel hästi esineda, peab tema kehakaal mehe enda sõnul olema 79 kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles