Äsja poja sünnitanud Björgen võib konkurente kimbutama hakata juba kahe kuu pärast

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen.
Marit Björgen. Foto: SCANPIX

Kuuekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja Marit Björgen sünnitas 26. detsembri varajastel tundidel poja. 35-aastane Björgen hoolitses enda sportliku vormi eest viimase piirini, et vaid kaks kuud pärast sünnitamist uuesti konkurentidega rinda pista.

«Marit sai treenida sisuliselt kuni sünnitamiseni ja ta on heas vormis. Usun, et ta saab juba õige pea uuesti harjutama asuda,» ütles Norra koondise peatreener Egil Kristiansen Norra rahvusringhäälingule.

Kristianseni sõnul ei jõudnud ta Björgenit lapse sünni puhul korralikult õnnitledagi, kui naine hakkas rääkima juba kuupäevadest, millal ta võiks tagasi rajal olla. «Kui kõik läheb hästi, saab ta võistlemisele keskenduda veebruari alguses või märtsi lõpus. See on meie praegune plaan ja tõenäosus, et see täitub, on päris suur,» lisas ta.

Murdmaasuusatamise MK-sarja hooaeg lõpeb Kanada suusatuuriga 12. märtsil. Ilmselt alustab Björgen väiksematest jõuproovidest ja pole veel teada, kas ta MK-sarjaga sel hooajal liitub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles