Video: Baruto triumfile eelnes sumolegendi Akebono põrumine

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akebono.
Akebono. Foto: SCANPIX

Eelmise aasta viimasel päeval toimus Jaapanis suur MMA-võistlus, kus astus üles ka endine sumoäss Kaido Höövelson (võitlejanimega Baruto), kes alistas kohtunike ühehäälse otsusega kikkpoksija Peter Aertsi. Vahetult enne eestlase matši kais ringis ka teine sumolegend Akebono, kes kaotas Bob Sappile. 

Akebono ja Sapp võitlesid kikkpoksis (täpsemalt olid kasutusel Jaapanis levinud shootboxing’u reeglid) ja karjääri 12 võidu sai kirja endine ameerika jalgpallur Sapp. Sumomaailmas yokozuna staatuse saavutanud Akebono pidi aga vastu võtma karjääri üheksanda kaotuse. Võitnud on sumolegend vaid ühe kikkpoksi lahingu. Ka MMA-reeglitega pole Akebonol kuigi hästi läinud ja ühtegi võitu pole ta veel teeninud (kirjas on neli kaotust).

Baruto tunnistas oma MMA-debüüdi eel Postimehele, et teised sumomehed pole muudel võitlusspordi aladel edu saavutanud. «Väikestviisi tekitab muret ehk see, et seni pole MMAsse siirdunud sumomeestel kuigi hästi läinud. Tahan tõestada, et pole me nii papist poisid midagi,» ütles ta. Esimeses matšis pidas Baruto sõna ja näitas nimekale vastasele kindlalt koha kätte. Akebono jätkas aga vanaviisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles